"Daugavpils" komanda piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā izbraukumā ar 3:2 (0:1) negaidīti uzvarēja "Liepāju".

Divus vārtus Daugavpils vienībā guva pieredzējušais Vugars Askerovs.

Spēles sākumā iniciatīva piederēja "Liepājas" futbolistiem, turklāt 13. minūtē pēc mājinieku centieniem gūt vārtus glāba "Daugavpils" vārtsargs Danilo Kučers. Tieši liepājnieki atklāja šīs cīņas rezultātu, kad izcēlās argentīnietis Aleksis Delgado.

Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu "Liepājas" pārsvaru, bet otro puslaiku "Daugavpils" iesāka apņēmīgāk. Tas vainagojās panākumiem, jo 58. minūtē uz mājinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Askerovs. Latgales komandas prieki gan nebija ilgi, jo tikai sešas minūtes vēlāk Dodo no jauna vadībā izvirzīja "Liepāju".

Laukumā bija vērojams skatāms un atklāts futbols, turklāt 73. minūtē Daniels Balodis pēc stūra sitiena panāca 2:2. Komandas turpināja spēlēt aktīvi, taču pamazām cīņa ritēja uz to, ka tā noslēgsies neizšķirti, tomēr citās domās bija Askerovs, kurš 92. minūtē guva "Daugavpils" uzvaras vārtus.

"Liepājai", sezonu sākot ar diviem zaudējumiem, pēc tam izdevās gūt divus panākumus pēc kārtas, tomēr tagad tai atkal ir divu neveiksmju josla. Tikmēr "Daugavpilij" uzvara pār liepājniekiem ļāvusi tabulā apsteigt tieši šo Kurzemes komandu.

Jau ziņots, ka pirms tam piektdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu.

Vēl piektdien "Jelgava" savā treniņbāzē uzņem "Metta" futbolistus.

Šīs kārtas izspēle noslēgsies sestdien, kad galvaspilsētas derbiju aizvadīs RFS un "Riga". Savukārt šo kārtu izlaiž "Ventspils".

Ar sešās spēlēs gūtiem 18 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 12 punktiem piecās cīņās seko "Riga", tālāk ar desmit punktiem sešos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturtā ar astoņiem punktiem ir "Ventspils". Piektajā vietā ar septiņiem punktiem ir "Daugavpils", kam ar sešiem punktiem seko "Jelgava", "Liepāja" un "Spartaks". Savukārt pēdējā - devītā - ar trīs punktiem ir "Metta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!