Foto: LETA

ASV futbola izlases aizsargs Deandrē Jedlins, kurš iepriekš publiski paudis, ka ir latviešu izcelsmes, gatavojas iegūt Latvijas pasi, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Pašlaik 21 gadu vecajam Jedlinam Latvijas pase nepieciešama, lai varētu spēlēt Anglijas premjerlīgas komandā Totenhemas "Hotspur", ar ko viņš vienojās šovasar, taču klubam pievienosies nākamā gada janvārī vai vasarā.

Šobrīd aizsargs pārstāv Amerikas Futbola līgas (MLS) komandu Sietlas "Sounders".

Sarunā ar MLS paspārnē esošo "Extra Time Radio" Jedlins atklāja, ka šobrīd tiek strādāts pie Latvijas pases iegūšanas, lai varētu spēlēt Anglijā un nebūtu nepieciešama darba atļauja. Pats futbolists uzskata, ka pases iegūšana ir tikai laika jautājums.

Futbolists līgumu ar "Hotspur" noslēdzis uz četriem gadiem.

Jedlins devās laukumā trijās nesen aizvadītajās Pasaules kausa spēlēs, kur ASV astotdaļfinālā nervozā cīņā piekāpās Beļģijai. Kopā viņš ASV izlasē līdz šim aizvadījis septiņas spēles.

Pats futbolists vairākkārt paudis, ka ir 25% melnādainais, 25% amerikāņu iedzimtais un 50% latvietis. Spēlētājs nekad nav saticis savu tēvu un vien nesen sācis uzturēt regulāru kontaktu ar māti, bet viņu uzaudzināja vecvecāki no mātes puses. Ko nozīmē viņa teiktais par latviešu asinīm, Jedlins līdz šim nekad nav paskaidrojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!