Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijas spēcīgākā čempionātā futbola vienība Bilbao "Athletic" trešdien guva panākumu pret "Valencia", kas ļauj cerēt, ka nākamsezon izdosies spēlēt UEFA Eiropas kausā.

"Athletic" viesos ar 2:0 (1:0) pieveica "Valencia", kas šonedēļ atbrīvoja savu galveno treneri Albertu Seladesu.

Uzvara Bilbao komandai turnīra tabulā ļāva pakāpties uz septīto vietu, kas nākamsezon nodrošina iespēju piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Spēles rezultāts tika atklāts 12.minūtē, kad pēc Inaki Viljamsa piespēles soda laukumā, precīzs bija Rauls Garsija. Uzbrucējs savas dotības apliecināja arī otrā puslaika otrajā minūtē, kad no aptuveni 20 metru distances izdarīja spēcīgu un precīzu sitienu.

Atlikušajā laikā abas komandas veica virkni spēlētāju maiņu, taču nevienam no klubiem tas rezultātu nedeva.

"Valencia" šajā spēlē vārtu rāmī trāpīja tikai vienu sitienu.

"Mērķis aizvien ir iekļūt Eirokausos. No sākuma ikvienam ir jāatgūst sportiskā forma, bet jāpamodina arī iekšējais gars," teica "Valencia" stūrmanis Salvadors Gonsaless Marko jeb Voro.

Citā spēlē "Granada" viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Alaves", kuru no izkrišanas zonas šķir vien seši punkti.

Viesiem vadību izdevās pārņemt spēles 25.minūtē, kad "Alaves" vienība kļūdījās aizsardzībā. Heredija Antonio bija pirmais pie vārtsarga atvairītās bumbas un pārcēla to pāri vārtu vīram. Otrā puslaika ceturtajā minūtē Darvins Mačis gar soda laukuma līniju piespēlēja Roverto Soldado, kurš bija nekļūdīgs.

Citviet "Villarreal" viesos ar 2:0 (2:0) pārspēja Seviljas "Real Betis".

Jau piektajā minūtē savā soda laukumā noteikumus pārkāpa mājinieki, kā rezultātā 11 metru soda sitienu varēja izpildīt Herars Moreno, kurš bija nekļūdīgs. Spēles 30.minūtē Moreno soda laukumā vēlreiz tika pie bumbas un īsi pēc lieliski nomānīja aizsargu un izdarīja ātru sitienu, dubultojot pārsvaru.

Pirmā puslaika izskaņā savu komandu desmit vīru sastāvā atstāja Nabils Fekirs, bet viesi šo iespēju turpinājumā neizmantoja.

Pēdējā trešdienas duelī Valjadolidas "Real" savā laukumā spēkojās bezvārtu neizšķirti (0:0) ar "Levante".

Jau ziņots, ka Barselonas klubs 33.kārtas spēlē mājās cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Madrides "Atletico" un jau otro maču pēc kārtas zaudēja svarīgus punktus, savai konkurentei Madrides "Real" dodot iespēju atrauties.

Ar 71 punktu 32 spēlēs pirmo vietu ieņem Madrides "Real", kas par punktu apsteidz 33 cīņas aizvadījušo "Barcelona". Tālāk ar 59 un 57 punktiem attiecīgi seko Madrides "Atletico" un "Sevilla". Piecinieku ar 54 punktiem 33 dueļos noslēdz "Villarreal", kas par diviem punktiem apsteidz "Getafe", kuras rēķinā 32 mači.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!