Foto: Latvijas Futbola federācija
Pēc divu gadu pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, tiek atjaunota Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) darbība, otrdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmā BWFL spēle notiks ceturtdien Šauļos.

"Esam gandarīti, ka varam atjaunot šādu turnīru un atkal strādāt pie tā ilgtermiņa plāniem. Tuvākajā laikā vēlamies ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem vienoties par ilgtermiņa sadarbības principiem, lai līga kļūtu pašpietiekama un sniegtu maksimālu devumu dalībniecēm," saka LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina.

Viņa atzīmē, ka Latvijas sieviešu futbola attīstībai šis ir nozīmīgs turnīrs arī stratēģiskajā griezumā, jo Latvijas spēcīgākajiem klubiem "ir jāsacenšas pēc iespējas izaicinošākā vidē, lai progresētu gan komandas un sacensības, gan futbolistes".

Tāpat šī būs nozīmīga spēļu prakse arī tām komandām, kas pārstāvēs Baltijas valstis UEFA Čempionu līgas turnīrā.

2022.gada sezonā BWFL piedalīsies pa divām spēcīgākajām triju Baltijas valstu sieviešu futbola komandām. Katrai komandai paredzētas četras spēles - divas savā laukumā un divas izbraukumā -, vienas valsts pārstāvēm savā starpā netiekoties.

Čempionātu plānots noslēgt augustā.

Latviju turnīrā pārstāvēs "Rīga" un "Super Nova"/RTU komandas, Lietuvu - Šauļu "Gintra" un Viļņas "Žalgiris-MRU", bet Igauniju - Tallinas "Flora" un Saku "Sporting".

BWFL turnīrs tika izveidots 2005.gadā. Pēc 2010.gada sezonas turnīra norise tika apturēta, bet 2017.gadā sacensības piedzīvoja savu atdzimšanu.

Pirms Covid-19 pandēmijas izraisītā pārtraukuma BWFL aizvadīja trīs sezonas, kurās divus titulus ieguva Lietuvas komanda "Gintra", bet reizi triumfēja Baltkrievijas vienība "Minsk". Šajās trīs sezonās Latvijas klubu labākais sasniegums bija "Rīgas Futbola skolas" 2017.gadā un "Dinamo Rīga" 2019.gadā izcīnītā trešā vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!