Foto: Publicitātes foto
Latvijas futbola pamatlicējam un par Latvijas futbola tēvu sauktajam Haroldam Trevenenam Holam atjaunota atdusas vieta Jūrmalā. Izveidotā piemiņas vieta tiks atklāta 15. septembrī plkst. 12.00 Lielupes kapos (Paula Stradiņa ielā 9, Jurmalā), informēja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Piemiņas vietas atklāšanā piedalīsies H.T. Hola mazmeita Aiona Terēze Viševa (Iona Therese Whishew) un mazmazdēls Biskijs Guguše (Biski Gugushe), kuri ar īpašu Latvijas Futbola federācijas (LFF) uzaicinājumu ieradīsies Jūrmalā. Tāpat dalību atklāšanas pasākumā apstiprinājis arī Apvienotās Karalistes vēstnieks Latvijā Pols Bramels (Paul Brummell). Atklāšanu laipni aicināti apmeklēt visi Latvijas futbola un sporta vēstures entuziasti un interesenti.

Piemiņas vietas atjaunošanu un turpmāku tās uzturēšanu uzņēmusies LFF, padarot to par H.T. Hola ieguldījumam cienīgu, estētisku un informatīvu atdusas vietu ar vizuālu un vēsturisku nozīmīgumu.

Pasākumā tiks atklāta arī informatīvā plāksne un interneta vietne, kur ikvienam būs iespējams iepazīties ar ļoti bagātīgo un aizraujošo H.T. Hola biogrāfiju. Iepriekš par Latvijas futbola pamatlicēja biogrāfiju bija zināms ļoti maz, taču 2021. gadā, pateicoties LFF darbinieka Renāra Krīgera entuziasmam, tika atrasti H.T. Hola pēcteči, kuri šobrīd dzīvo Kanādā, kā arī kārtīgi izzināta un izpētīta viņa biogrāfija.

"Man būs īpašs prieks kā esošajam LFF prezidentam satikties ar pirmā Latvijas Futbola savienības priekšsēdētāja radiniekiem," teica LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Pateicoties viņu priekštecim, mums ir tik bagātīga futbola vēsture. Cik man zināms, Hols bija arī liels mecenāts, kurš darīja ļoti daudz, lai futbols pēc Latvijas izveidošanas būtu pieejams arvien plašākai sabiedrībai. Piekrītu, ka sava vēsture ir jāciena, un tas ir liels solis uz priekšu organizācijas attīstībā."

LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers izteica pateicībuJūrmalas vēsturniecei Ingai Sarmai, ar kuras palīdzību izdevās atrast pamestu un aizaugušu Hola un viņa ģimenes atdusas vietu." Tā tikai laimīgas sagadīšanās dēļ netika izmantota pārapbedīšanai, tādā veidā ļaujot saglabāt visas piemiņas plāksnes un vēstures liecības. Saņēmām ļoti būtisku vēstures faktu atbalstu, lai nonāktu līdz patiesai H.T. Hola biogrāfijai. Paldies iepriekšējai un esošajai LFF vadībai par atsaucību, jo organizācijas kvalitatīvai attīstībai ir nepieciešama futbola vēstures un liecību pienācīga apzināšana."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!