Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā vēl trīs komandas nodrošinājušas sev vietu turnīra astotdaļfinālā.

A apakšgrupā Madrides "Atletico" ar rezultātu 4:0 (2:0) uzvarēja Pireju "Olympiacos", tādējādi sev nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Uzvarētājiem ar trīs vārtu guvumiem izcēlās Mario Mandzukičš, bet vienus vārtus guva Rauls Garsija.

Tikmēr otrā grupas spēlē Turīnas "Juventus" izbraukumā ar 2:0 (0:0) pieveica Zviedrijas komandu "Malmo". Vārtus "Juventus" klubam šajā mačā guva Fernando Ljorente un Karloss Tevess.

Pēc piecām spēlēm A grupā "Atletico" ir 12 punkti, bet tai ar deviņiem punktiem seko "Juventus". "Olympiacos" ir seši punkti, bet "Malmo" – trīs.

C grupā Leverkūzenes "Bayer", neraugoties uz zaudējumu ar 0:1 (0:0) "Monaco" komandai, nodrošināja vietu turnīra astotdaļfinālā.

"Monaco" klubam vienīgos vārtus guva Lukass Okamposs, precīzi sitot 72.minūtē.

Jau vēstīts, ka Krievijas klubs Sanktpēterburgas "Zeņit" ar 1:0 (0:0) pieveica Lisabonas "Benfica".

C grupas kopvērtējumā "Bayer" ir deviņi punkti, bet astoņi punkti ir "Monaco". Septiņus punktus iekrājusi "Zeņit", bet "Benfica" ar četriem punktiem ir pēdējā, ceturtajā vietā. Pēdējā kārtā "Monaco" un "Zeņit" cīnīsies par vietu Čempionu līgas astotdaļfinālā.

D grupas spēlē Londonas "Arsenal" savā laukumā ar 2:0 (1:0) sakāva Dortmundes "Borussia". Londonas komandai ar precīziem sitieniem izcēlās Jaja Sanojo, bet vēlāk Aleksis Sančess dubultoja savas komandas pārsvaru.

Tikmēr otrā D apakšgrupas cīņā Beļģijas komanda "Anderlecht" savā laukumā ar 2:0 (1:0) apspēlēja Stambulas "Galatasaray". Abus vārtus šajā cīņā guva Šanels Mbemba.

Pēc piecām kārtām D apakšgrupas līderpozīcijā ar 12 punktiem atrodas "Borussia", bet no tās divus punktus atpaliek "Arsenal". Šīs abas komandas jau nodrošinājušas vietu turnīra astotdaļfinālā, kamēr trešo vietu un sezonas turpinājumu UEFA Eiropas kausā ar pieciem punktiem jau nodrošinājusi "Anderlecht", "Galatasaray" ar vienu punktu ir pēdējā pozīcijā.

B grupā Madrides "Real" izbraukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja "Basel" komandu, uzvaras vārtus gūstot Krištianu Ronaldu. Tikmēr bulgāru kluba Razgradas "Ludogrets" un "Liverpool" spēle noslēdzās neizšķirti 2:2 (1:2).

Pēc piecām kārtām maksimāli iespējamos 15 punktus iekrājis "Real", bet seši punkti ir "Basel" rēķinā. Tikmēr pa četriem punktiem iekrājušas "Liverpool" un "Ludogorets", pēdējā apakšgrupas cīņā tad arī noskaidrojot, kura tiks astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!