Foto: F64
Atvadīšanās no pāragri no dzīves aizgājušā bijušā Latvijas izlases futbolista Ginta Freimaņa notiks šo sestdien, 10. jūnijā.

Atvadīšanās notiks Smārdes pagasta Mārtiņu kapsētā pulksten 14.

Ziņots, ka 38 gadus vecais Freimanis zaudēja cīņu ar smagu slimību, no dzīves aizejot 6. jūnija rītā.

Publiski par futbolista smago slimību kļuva zināms šī gada ziemā, kad tika lūgta sabiedrības palīdzība, lai nodrošinātu nepieciešamo ārstēšanos.

"2021. gada oktobrī man atklāja ādas vēzi - melanomu 4. stadijā, kā rezultātā tika veikta operācija abos cirkšņos, jo bija metastāzes. Metastāzes bija sākušās arī plaušās, aknās un nierē. Iekšējos orgānos izdevās apstādināt un samazināt melanomas attīstību. Diemžēl, veicot kārtējās pārbaudes šā gada 17. janvārī, atklāja metastāzes galvā. Nepieciešama jūsu palīdzība, lai turpinātu ārstēties. Lai Dievs ir žēlīgs," 2023. gada februārī rakstīja bijušais Latvijas izlases futbolists, kuram sabiedrība ātri vien saziedoja ārstniecībai nepieciešamos līdzekļus.

Latvijas izlases sastāvā Freimanis debitēja 2014. gadā Baltijas kausa cīņā pret Lietuvu, laukumā dodoties uz maiņu, un kopumā valstsvienības rindās aizvadīja 13 mačus, gūdams vienus vārtus.

"Gints Freimanis līdzjutēju atmiņā allaž paliks kā nepiekāpīgs cīnītājs laukumā, kurš negrieza ceļu nevienam pretiniekam un savas komandas labā bija gatavs uz visu. Īsts darba cilvēks ar augstiem dzīves principiem un starojošu labestību," sēru paziņojumā uzsver Latvijas Futbola federācija.

Savukārt klubu līmenī Freimanis četras reizes ar "Jelgavu" izcīnīja Latvijas kausu. Virslīgā viņa kontā ir vairāk kā 200 spēles. 2016. gadā spēlētāju nosauca par čempionāta labāko aizsargu. Freimanis spēlējis arī Īrijā un Vācijā, bet savus pēdējos mačus aizvadīja sev tik tuvajā Saldus klubā "Leevon". Pēc futbolista karjeras beigām Fremanis bija uzsācis trenera gaitas JFC "Dobele" rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!