"Auda" komanda piektdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 11.kārtas spēlē.

"Auda" mājinieces statusā Mežaparkā ar rezultātu 4:1 (3:0) uzvarēja debitanti "Super Nova".

Mača 13.minūtē pēc Božo Mikuliča centrējuma soda laukumā ar galvu precīzi sita Tomislavs Štrkaļs, abiem horvātiem nokārtojot "Audas" pirmo vārtu guvumu. Puslaika turpinājumā Kristaps Zommers vairākās epizodēs glāba viesus no vārtu zaudējuma, tomēr 26.minūtē pēc stūra sitiena Muhameds Ngoms trieca bumbu zem pārliktņa un panāca 2:0.

Trīs minūtes vēlāk pēc vēl viena stūra sitiena Marko Stolniks pie tālā staba vēlreiz ieraidīja bumbu vārtos - 3:0.

Apmēram 14 minūtes pirms pamatlaika beigām Stolnikam bija iespēja izcelties vēlreiz, taču viņš trāpīja pa vārtu konstrukciju. Otrā laukuma galā nedaudz vēlāk bīstamā epizodē "Super Nova" komandai gūt vārtus neļāva Frenks Dāvis Orols.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas septiņas minūtes pēc Olabandžo Ogundži piespēles no vārtu priekšas nekļūdīgs bija Staņislavs Krapuhins - 4:0. Kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc piespēles no labā flanga Dmitrijs Puhovs vienus vārtus atguva un neļāva Orolam svinēt "sauso" uzvaru.

Kārtas centrālajā spēlē "Riga" plkst.18 "Mežaparks SV" laukumā uzņems pērnā gada bronzas medaļnieci "Liepāju". Savukārt kārtas pēdējā mačā plkst.18.30 "Metta" Rīgas Hanzas vidusskolas futbola laukumā tiksies ar "Tukums 2000"/"Telms".

Turnīra tabulas galvgalī ar 26 punktiem 11 spēlēs atrodas "Valmiera" un RFS, bet labāko trijnieku noslēdz "Liepāja", kas desmit spēlēs tikusi pie 22 punktiem. Vietu zemāk ir "Riga" ar 19 punktiem desmit cīņās. Piektajā vietā ar 18 punktiem desmit cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 15 punktiem 11 mačos ir "Daugavpils". Deviņi punkti desmit dueļos ir "Metta", četrus punktus deviņās cīņās sakrājis "Tukums 2000"/"Telms", trīs 11 spēlēs - "Super Nova", bet vienu punktu desmit mačos - Jūrmalas "Spartaks".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!