Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola klubam "Auda" pievienojies jauns investors, kā arī notikušas citas izmaiņas komandas vadībā, sociālajā vietnē "Twitter" pirmdien paziņoja vienība.

Ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Klubu licencēšanas pirmās instances padome, izvērtējot "Optibet" virslīgas 2022. gada sezonas dalībnieku atbilstību prasībām, nolēma piešķirt LFF A licenci visiem desmit klubiem.

Tādējādi virslīgā atgriezīsies arī pagājušās "Optibet" nākotnes līgas jeb 1. līgas sezonas čempione futbola klubs "Auda". Ķekavā bāzētais klubs futbola virslīgā līdz šim spēlējis 2002., 2003. un 2004. gada sezonās.

"Ar ienākšanu virslīgā, kluba galveno komandu gaida strukturālas izmaiņas," paziņots "Twitter" vietnē. "Zaļi-melnajiem ir pievienojies krievu investors Andrejs Viļenkins, kluba ikdienas darbu vadīs jaunais ģenerāldirektors Fransis Žustēns Zodeugans, savukārt izpilddirektora pienākumus pildīs Juris Gorkšs."

Kluba jaunais ģenerāldirektors Fransis Žustēns Zodeugans savulaik kā vārtsargs spēlējis Latvijas U-15 un U-16 izlasēs. Zodeugans vārtos stājās 2008. un 2009. gadā aizvadītās pārbaudes spēlēs, kurās piedalījās arī topošie izlases spēlētāji Valērijs Šabala un Dāvis Ikaunieks.

"Mēs esam ļoti priecīgi pievienoties "Auda" komandai un sveikt zaļi-melno ģimeni ar jaunu ēru kluba vēsturē," saka Zodeugans. "Esam iepazinuši kluba vairāk nekā 50 gadus seno vēsturi un bagātīgās tradīcijas, un esam apņēmības pilni tās turpināt ar jaunu vērienu."

"Mums ir lieli plāni un ilgtspējīga vīzija par kluba nākotni – vēlamies kļūt par stabilu virslīgas vērtību un nākotnē attīstīt jaunos futbola talantus, pulcējot ne tikai vietējos talantīgākos spēlētājus, bet arī no visas pasaules," sola ģenerāldirektors, kurš piesaka, ka klubu sagaida aizraujoši laiki.

Zodeugana profilā vietnē "LinkedIn" norādīts, ka viņš kopš 2019. gada pilda izpilddirektora lomu ar futbolu saistītajā uzņēmumā "Evolt Sport Management". Starp uzņēmuma partneriem tā mājaslapā norādīti Latvijas klubs "Riga" FC, Kipras vienība "Pafos", Krievijas trešās augstākās līgas klubs "Rodina" un pat Anglijas premjerlīgas komanda "Tottenham Hotspur".

Pirmās trīs vienības finansiāli uztur neoficiālais "Riga" FC īpašnieks Sergejs Lomakins, kā arī viņa biznesa partneris Romāns Dubovs. Abi iekļauti katra cieši saistītā kluba vadībā, iepriekš rakstījis medijs "The Athletic", kas par šo tematu arī intervēja pašu Romānu Dubovu. Vēl pagājušā gada novembrī Francijas mediji ziņoja, ka Dubovs par 100 miljoniem eiro ir gatavs iegādāties Francijas komandu AS "Saint-Etienne".

Neoficiāla informācija jau pērn liecināja, ka "Auda" un "Riga" vienības saista zināma sadarbība.

Ķekavas kluba prezidenta lomā ilgus gadus bijis Juris Gorkšs (attēlā). Gorkša vadītajā klubā karjeru sāka viņa dēls Kaspars Gorkšs, kurš pēc panākumiem bagātas karjeras 2018. gadā 1. līgas čempionātā "Audas" kreklā aizvadīja atvadu maču.

Tāpat starp kluba vadītājiem bijis viņa dēls Rihards Gorkšs, kurš kopā ar jaunāko no trijiem brāļiem Jorenu Gorkšu vairākas sezonas pārstāvējis komandu 1. līgā.

Gan Jurim Gorkšam, gan Rihardam Gorkšam joprojām ir tiesības atsevišķi pārstāvēt biedrību "Futbola klubs "Auda"". Taču no 2020. gada 16. oktobra reģistrēts arī SIA "FK Auda", kura visas daļas pieder Krievijas pilsonim Andrejam Viļenkinam. Kopš 12. decembra kā vienīgais valdes loceklis reģistrēts Zodeugans, liecina "Lursoft" datu bāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!