Foto: FK Liepāja

Futbola komandas "Auda" pussargs Daniils Ulimbaševs par rupjībām mačā pret "Liepāju" saņēmis četru spēļu diskvalifikāciju, lēmusi Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja (DK).

Liepājnieki svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:0 pārspēja "Audu", bet uzvaru aizēnoja pēdējo minūšu notikumi laukumā.

Spēles noslēgumā "Audas" pussargs Ulimbaševs ar ļoti rupju izklupienu notrieca "Liepājas" kapteini Robertu Savaļnieku. Turpinājumā viņš saņēma sarkano kartīti un iesaistījās konfliktā ar Grjaznovu, kuru parāva aiz kakla un nogāza zemē. Arī "Liepājas" futbolists Grjaznovs par iesaistīšanos konfliktā saņēma otro dzelteno kartīti mačā un tika noraidīts.

Grjaznovs gan nespēja pamest stadionu paša spēkiem un pēc neilgas pauzes, kuras laikā viņam laukuma malā tika sniegta medicīniskā palīdzība, tika aizgādāts uz ātrās palīdzības nestuvēm.

Ulimbaševs četru spēļu diskvalifikāciju saņēmis par sarkano kartīti, kā arī par vēl diviem disciplinārā reglamenta pielikuma punktiem. Par kautiņa izraisīšanu vai iesaistīšanos tajā futbolisti var saņemt par 700 eiro lielu naudas sodu, bet Ulimbaševs ticis cauri sveikā ar minimālo sodu jeb 280 eiro. Laukumā "Audas" futbolists varēs atgriezties pēc mēneša.

Savukārt Grjaznovs saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju. Viens mačs viņam būtu jāizlaiž sarkanās kartītes dēļ, bet lielāka diskvalifikācija piemērota, ņemot vērā disciplinārā reglamenta punktu, kas paredz, ka sodāms ir jebkurš, kurš piedalās pārkāpuma izdarīšanā kā pamudinātājs, līdzdalībnieks vai provokators.

Sakrāto brīdinājumu dēļ nākamajā spēlē nevarēs piedalīties arī "Audas" galvenais treneris Tomislavs Stipičs un "Liepājas" pussargs Krišs Kārkliņš.

Ar asumiem noslēdzās arī spēle, kurā "Riga" ar 3:2 uzvarēja "Metta" komandu. "Metta" komandas galvenais treneris Andris Riherts, kurš mača beigās konfliktēja ar pretinieku treneru soliņu un saņēma sarkano kartīti, saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju un 240 eiro naudas sodu. Viens no disciplinārā reglamenta pielikuma punktiem, kurus pārkāpis Riherts, paredz pat trīs spēļu diskvalifikāciju, taču LFF DK, vērtējot apstākļus, lēmusi samazināt sodu.

Divu dzelteno kartīšu dēļ nākamais mačs no tribīnēm būs jāvēro arī Zlatko Bašičam un Artūram Biezajam, kuri strādā attiecīgi "Riga" un "Metta" treneru korpusos. Sakrāto brīdinājumu dēļ nākamajā mačā nevarēs piedalīties arī "Riga" pussargs Jurijs Kendišs.

Vienas spēles diskvalifikācijas saņēmuši arī Ingars Sarmis Stuglis un Rūdolfs Reingolcs (abi - "Tukums 2000"/"Telms"), kā arī Rihards Ozoliņš (Salaspils "Super Nova").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!