Foto: AFP/Scanpix

Spānijas futbola čempionvienības "Barcelona" galvenais treneris Tito Vilanova piektdien audzēja dēļ atkāpies no amata un turpinās iziet ārstēšanās kursu, paziņojis kluba prezidents Sandro Rosels.

44 gadus vecajam Vilanovam jau 2011.gada novembrī tika izoperēts siekalu dziedzera vēzis, taču pērnā gada nogalē tas atgriezās. Cīnoties pret audzēju, tika veikta atkārtota operācija un tai sekojošs desmit nedēļu ilgs ķīmijterapijas kurss Ņujorkā.

Vilanova martā atgriezās pie "Barcelona" komandas vadīšanas stūres un aizveda klubu līdz čempiontitulam. Tāpat vienība aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam, kurā piekāpās Vācijas čempioniem un arī nākamajiem Čempionu līgas uzvarētājiem Minhenes "Bayern".

"Pēc ierindas pārbaužu rezultātu izvērtēšanas Vilanovam ir ieteikts turpināt ārstēties, lai veiksmīgi kontrolētu savu slimību, un šis process nav savietojams ar komandas vadošā trenera darbu. Vēlos lūgt visus, īpaši medijus, viņa ģimenes vārdā izrādīt maksimālu cieņu privātumam. Vilanovas pēctecis, iespējams, tiks paziņots nākamās nedēļas sākumā," pavēstīja Rosels.

Kluba amatpersonas pēc pārrunu veikšanas ar komandas spēlētājiem nolēmušas sestdien nespēlēt pārbaudes mačā pret poļu komandu "Lechia" no Gdaņskas, jo noskaņojums saistībā ar Vilanovas situāciju ir pārlieku drūms.

Vilanova komandas vadību 2012.gadā pārņēma no Hosepa Gvardiolas, pie kura viņš līdz tam strādāja asistenta pozīcijā. Līdzšinējam "Barcelona" trenerim līgums bija spēkā vēl līdz 2014.gada jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!