Foto: AFP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas grupu turnīram pirmo reizi vēsturē kvalificējusies Azerbaidžānas komanda "Qarabağ".

"Qarabağ" kvalifikācijas turnīra "play-off" atbildes spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:2 piekāpās "Kobenhavn" vienībai no Dānijas, bet abu klubu divu spēļu summā tika fiksēts neizšķirts rezultāts 2:2. Azerbaidžānas komanda šajā duelī bija pārāka pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem.

Aizvadītajā spēlē "Kobenhavn" vienībai vārtus guva Federiko Santanders, kurš precīzi sita 45. minūtē, bet Dino Ndlovu 63. minūtē panāca neizšķirtu rezultātu. Trīs minūtes pēc tam Andrijs Pavlovičs atkal izvirzīja vadībā Dānijas klubu, tomēr ar to izrādījās par maz, lai kvalificētos Čempionu līgai.

Citā duelī Anglijas klubs "Liverpoo" savā laukumā ar 4:2 uzvarēja "Hoffenheim" no Vācijas, divu spēļu summā gūstot pārliecinošu panākumu ar 6:3. Uzvarētājiem aizvadītajā cīņā divus vārtus guva Emre Džans, bet reizi precīzi sita Mohameds Salahs un Roberto Firmino. Vācijas kluba rindās ar goliem izcēlās Marks Uts un Sandro Vāgners.

Vēl Maskavas CSKA ar 2:0 savā laukumā pieveica šveiciešu Bernes "Young Boys", bet summā tas ļāva triumfēt ar 3:0. CSKA labā vārtus guva Alans Dzagojevs un Georgijs Ščeņņikovs.

Lisabonas "Sporting" no Portugāles ar 5:1 izbraukumā sagrāva Bukarestes "Steaua", ar tādu pašu rezultātu uzvarot arī divu spēļu summā, jo pirmais mačs noslēdzās bezvārtu neizšķirti. Visbeidzot Prāgas "Slavia" no Čehijas un Kipras kluba Nikosijas APOEL atbildes spēle noslēdzās bezvārtu neizšķirti 0:0, tomēr summā APOEL bija pārāki ar 2:0.

Otrdien UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" turnīru pārvarēja arī Spānijas klubs "Sevilla", Itālijas komanda "Napoli", Glāzgovas "Celtic" no Skotijas, grieķu Pireju "Olympiacos", kā arī Slovēnijas vienība "Maribor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!