Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas futbola izlases uzbrucējs Mario Balotelli pēc svētdien Itālijas A sērijas čempionāta spēlē uzsākta konflikta turpinājis iesaistīties vārdu apmaiņā ar "Hellas Verona" kluba līdzjutējiem, ziņo medijs BBC.

Balotelli pārstāvētā "Brescia" komanda svētdien viesojās pie "Hellas Verona" vienības, ar rezultātu 1:2 (0:0) atzīstot mājinieku pārsvaru. Vienīgos vārtus viesu labā spēles izskaņā guva Balotelli, kurš gan uzmanības centrā nonāca citu iemeslu dēļ.

29 gadus vecais uzbrucējs spēles 54. minūtē tribīnēs iespēra bumbu, pamatojot to ar mājinieku līdzjutēju veiktām rasistiskām izpausmēm.

Futbolists pēc spēles sociālajā vietnē "Instagram" publicēja vairākus video, kuros Veronas pilsētas komandas līdzjutēji dzirdami, atdarinot mērkaķus.

Spēles soģi un "Brescia" vienības spēlētāji pierunāja Itālijas futbolistu turpināt spēli, bet galvenais tiesnesis Mauricio Mariani maču apturēja, sekojot čempionāta anti-rasisma noteikumiem. "Hellas Verona" līdzjutējiem stadionā tika izteikts brīdinājums, ka mačs turpmākas šādas rīcības dēļ var tikt atcelts.

"Hellas Verona" galvenais treneris Ivans Juričs pēc spēles gan uzsvēra, ka nekas rasistisks no līdzjutēju puses nav izskanējis: "Nebīstos teikt, ka šodien nekā nenotika. Lielisks spēlētājs tika pamatīgi izsvilpts un ķircināts, bet ne vairāk."

"Brescia" vienība vēlāk reaģēja ar paziņojumu, kritizējot "Hellas Verona" klubu par mēģinājumu noliegt notikušo incidentu. Savukārt pats Balotelli iesaistījies ziņu apmaiņā ar kluba līdzjutēju jeb "ultru" vadītāji Luku Kastelīni, kurš apgalvojis, ka Balotelli nekad nevarēs būt īsts itālis.

"Jūs runājat par sociālām un vēsturiskām situācijām, kuras ir lielākas par jums pašiem, jūs, aprobežotie cilvēki," rakstīja futbolists. "Kad Mario gūst vārtus Itālijas labā – un garantēju, ka izdarīšu to vēlreiz –, tas jums sagādā patiku."

Uzbrucējs, kurš karjeras laikā vairākkārt saskāries ar rasismu, pēc 2013. gada spēles starp "AC Milan" un "Roma" klubiem jau solīja, ka pametīs laukumu spēles laikā, ja vēl kādu reizi saskarsies ar rasismu no līdzjutēju puses.

Itālijas pilsētā Palermo dzimušais Balotelli aizvadījis 36 spēles valstsvienības labā, kuras rindās viņš izcēlies ar 14 vārtiem. Futbolists bija starp izlases līderiem 2012. gada Eiropas čempionātā, kad tā sasniedza turnīra finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!