Foto: EPA/Scanpix/LETA
Baltkrievijas Futbola federācijas (BFF) priekšsēdētājs Vladimirs Bazanovs atbildējis uz izskanējušo kritiku par Baltkrievijas premjerlīgas spēļu aizvadīšanu. Funkcionārs uzskata, ka šobrīd spēlēm jāturpinās, turklāt klubu stadionos tiek ievēroti nepieciešami drošības pasākumi, ziņo portāls "pressball.by".

Jau ziņots, ka Baltkrievijas premjerlīgā izspēlētas pirmās divas 2020. gada sezonas kārtas, kuru mačus apmeklēt var arī skatītāji. Tā šobrīd ir vienīgā līga Eiropā, kura koronavīrusa Covid-19 dēļ nav pārtraukusi savu darbību.

Sašutumu par notiekošo paudusi Starptautiskā profesionālo futbolistu federācijā (FIFPro), pie kuras vērsušies vairāki Baltkrievijas premjerlīgas spēlētāji. Taču BFF uzskata, ka tai šobrīd nav pamata čempionāta izspēli pārtraukt.

"Kritiskas situācijas nav, tāpēc mēs turpinām čempionātu," Baltkrievijas televīzijai skaidroja Bazanovs. "Otrajai spēļu kārtai mēs nopirkām 500 litrus dezinfekcijas līdzekļa un izvadājām to pa stadioniem. Pats galvenais, lai cilvēki paši saprastu – mazgātu rokas, izmantotu dezinfekcijas līdzekli, nešķaudītu un slimi nenāktu uz stadionu."

FIFPro apņēmusies šajā jautājumā uzrunāt Starptautisko futbola federāciju asociāciju (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA). Bazanovs gan atteicis, ka no futbola jumta organizācijām nav saņēmis kādas norādes.

"Neviens spiedienu uz mums nav veicis, ne UEFA, ne FIFA. Mēs paši pieņemam lēmumus. Nesaku, ka tiks izspēlēts pilnīgi viss čempionāts. Ja radīsies kritiska situācija, turnīrs tiks apturēts," pauda BFF pārstāvis.

Sestdien notikušo Minskas derbiju starp "FC Minsk" un Minskas "Dinamo" vienībām klātienē vēroja 3000 cilvēku. Novērots, ka līdzjutējiem pirms spēles pie stadiona tika izmērīta temperatūra. Savukārt citās Baltkrievijas pilsētās septiņas notiekošās spēles pulcēja no 710 līdz pat 2150 skatītāju.

Paralēli valstī norisinās arī vietējās hokeja līgas finālsērija. Baltkrievijā šobrīd konstatēti 163 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Divi cilvēki no slimības jau nomiruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!