Lietuvas Futbola federācija (LFF) 11. oktobrī notikušā UEFA Nāciju līgas spēlē liedza līdzjutējiem no Baltkrievijas ienest stadionā baltkrievu vēsturisko karogu, ziņo Lietuvas sabiedriskais medijs.

Līdzjutējiem ieeju Viļņā notikušajā spēlē starp Lietuvas un Baltkrievijas futbola izlasēm, kas noslēdzās ar rezultātu 2:2, liedza stadiona drošības darbinieki. Notikums raisījis ažiotāžu gan starp Baltkrievijas, gan Lietuvas futbola līdzjutējiem.

Viesu atbalstītāji izlēmuši karogu izkarināt ārpus stadiona, kā arī turpināt vienību atbalstīt ar saukli "Lai dzīvo Baltkrievija!", ziņo medijs "tribuna.com". Baltkrievijas izlases vārtsargs Aļiksandrs Hutars šiem četriem faniem pēc spēles uzdāvinājis savu kreklu.

LFF savu savu lēmumu balstījusi uz Eiropas futbola asociāciju savienības (UEFA) noteikumiem, kuri liedz spēļu laikā izrādīt politiskus simbolus, federācijas pārstāvis Mariuss Stankevičs skaidroja portālam "15min.lt". Šo noteikumu pārkāpums federācijai būtu varējis sagādāt naudas sodu, lēmumu pamatoja Stankevičs.

Tomēr gadījumu turpinājis pētīt Lietuvas medijs "Sveiks Valio", kuram UEFA atbildējis, ka vēsturisko baltkrievu karogu nav liegts ienests stadionā starptautisku spēļu laikā.

Lietuvas sabiedriskajam medijam zināms, ka vairākiem līdzjutējiem šī mača laikā ir sanācis balti sarkani balto karogu nogādāt tribīnēs. Šobrīd LFF no UEFA puses par šādiem gadījumiem nav sodīta, apstiprinājusi federācija.

Baltkrievu vēsturiskais balti sarkani baltais karogs pēc PSRS sabrukuma kļuva par neatkarīgās Baltkrievijas valsts karogu. Drīz pēc Aleksandra Lukašenko nākšanas pie varas tas 1995. gadā tika aizstāts ar nedaudz izmainītu PSRS laiku sarkani zaļo karogu.

Atgādinām, ka līdzīgi nesen rīkojās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo", kas "Arēnā Rīga" uz spēli pret Minskas "Dinamo" neļāva tribīnēs atrasties fanam ar balti-sarkani-balto atribūtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!