Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas futbola grands "Barcelona" svētdien savā laukumā vietējā čempionāta spēlē vien deviņu vīru sastāvā spēja izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:0 (3:0) pār "Seville", vienus vārtus gūstot kluba līderim Lionelam Mesi.

Spēli aktīvāk iesāka viesi, kuri pirmajās 25 minūtēs jau četras reizes apdraudēja pretinieku vārtus, tomēr visi sitieni lidoja nedaudz garām vārtu konstrukcijai. Rezultātu 27. minūtē ar filigrānu sitienu "šķērītē" atklāja Luiss Svaress, bet jau piecas minūtes vēlāk bumbas lidojuma virzienu no tuvas distances mainīja Arturo Vidals.

35. minūtē brīvsitienu izpildīja Mesi, tomēr neprecīzi, bet burtiski pusminūti vēlāk aizsargu soda laukumā noguldīja Usmans Dembelē, kas viņam ļāva sev izkārtot labāku sitiena pozīciju, panākot jau drošo 3:0.

Otrā puslaika ceturtajā minūtē Lūka de Jonga raidītā bumba atdūrās pret vārtu stabu, bet jau 60. minūtē savu komandu no Mesi sitiena glāba Tomāšs Vaclīks. Viņš gan nespēja tvert 78. minūtē izdarīto brīvsitienu, kura autors bija Mesi.

"Barcelona" atlikušajā laikā savu aktivitāti nemazināja, kas "Seville" 87. minūtē ļāva izrauties ātrajā uzbrukumā. Tas noslēdzās ar Ronalda Arauža grūdienu mugurā, spēlētājam nopelnot sarkano kartīti. Ar tiesneša lēmumu apmierināts nebija Dembelē, tāpēc arī viņš īsi pēc tam tika izraidīts no spēles.

Citā spēlē Valjadolidas "Real" savā laukumā spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) pret Madrides "Atletico".

Mājinieku spēlētājam Sandro Ramiresam 36. minūtē bija iespēja panākt 1:0, tomēr viņa izpildītā "pendele" lidoja krietni virs vārtu pārliktņa. Spēles 54. un 70. minūtē lieliskas vārtu gūšanas iespējas bija arī Alvaro Moratam, tomēr viesu spēlētājs nespēja precīzi noslēgt uzbrukumus.

Zīmīgi, ka Madrides vienībā laukumā vienlaicīgi pirmo reizi atradās trīs vadošie komandas uzbrucēji - Morata, Žuāu Fēlikss un Djego Kosta.

Pēc astoņām spēļu kārtām pirmajā vietā ar 18 punktiem ir Madrides "Real", par diviem mazāk ir "Barcelona", bet "Atletico" iekrājusi 15 punktus. Labāko četrinieku ar 14 punktiem noslēdz sezonu pārsteidzoši labi iesākusī "Granada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!