Foto: AP/Scanpix

Spānijas futbola granda "Barcelona" argentīniešu pussargam Havjeram Maskerano ceturtdien par nodokļu nemaksāšanu piespriests gadu ilgs cietumsods un iespaidīgs naudas sods, tomēr, visticamāk, viņam nebūs jādodas aiz restēm.

Argentīnas izlases futbolists "Barcelona" komandā spēlē kopš 2010. gada, un viņš tiek apsūdzēts par to, ka 2011. un 2012. gadā nodokļos Spānijā nav samaksājis gandrīz 1,5 miljonus eiro - futbolists esot slēpis daļu no ieņēmumiem, ko saņēmis par savu tēlu.

Pirms trim mēnešiem Maskerano vienojās ar prokuroriem, un galīgajā lēmumā tiesa viņam bez gadu ilga cietumsoda piesprieda arī 800 000 eiro lielu naudas sodu. Tomēr paredzams, ka cietumsods tiks aizstāts ar papildu naudas sodu vai atcelts pilnībā.

Pēc soda saņemšanas Maskerano atzinis, ka viņš ir sportists un viņam "nav lielas sapratnes par nodokļu sistēmu".

"Visu savu karjeru esmu bijis godīgs cilvēks, atbildīgs un cieņas pilns pret komandas biedriem, klubiem, kuros esmu spēlējis, kā arī valstīm, kurās esmu dzīvojis," teica Maskerano, atzīstot, ka varētu vērsties tiesā pret personām, kas viņam sniegušas nepatiesus padomus.

2014. gadā Maskerano arī spēlēja Pasaules kausa finālspēlē, kad Argentīna ar 0:1 piekāpās Vācijai. 31 gadu vecais futbolists nacionālajā izlasē jau aizvadījis 122 spēles.

Kā zināms, šovasar Spānijas tiesas priekšā par nodokļu nemaksāšanu būs jāstājas arī "Barcelona" argentīniešu superzvaigznei Lionelam Mesi un viņa tēvam Horhem Orasio, savukārt brazīlietim Neimaram februāra sākumā būs jāierodas tiesā, lai liecinātu par savu pretrunīgo pāreju uz Spānijas grandu "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!