Foto: Reuters/Scanpix

Par Spānijas čempioniem futbolā 24.reizi vēsturē sestdien kronēts slavenais "Barcelona" klubs.

"Barcelona" vienība par Spānijas čempioniem kļuva pēc tam, kad tā sestdien izbraukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja "Granada" vienību.

Uzvarētāju labā visus trīs vārtus guva Urugvajas uzbrucējs Luiss Suaress, kurš tādējādi noformēja sev "hat-trick".

Suaress tādējādi šosezon Spānijas čempionātā izcēlās ar 40 vārtu guvumiem, kas viņam ļāva kļūt par turnīra labāko snaiperi. Septiņu gadu laikā viņš bez portugāļa Krištianu Ronaldu un argentīnieša Lionela Mesi ir vienīgais futbolists, kurš šajās sacensībās spējis gūt tik daudz vārtu.

Tāpat "Barcelona" vienība par Spānijas čempioniem kļuvuši otro gadu pēc kārtas.

Spānijas čempionāta rekordiste ar 32 valsts čempionu tituliem ir Madrides "Real".

Tikmēr "Barcelona" sīvākie konkurenti Madrides "Real" sestdien vietējā čempionātā guva jau savu 12. uzvaru pēc kārtas, kas izbraukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Lakorunjas "Deportivo".

Uzvarētājiem abus vārtus guva Ronaldu, kurš ar 35 vārtiem bija šīs sezonas otrais rezultatīvākais futbolists.

Pie uzvaras sezonas noslēdzošajā Spānijas čempionāta spēlē sestdien tika arī Madrides "Atletico", kas savā laukumā ar 2:0 (0:0) pārspēja Vigo "Celta" vienību.

Uzvaru mājinieki nodrošināja otrajā puslaikā, kad vārtus 51. un 54. minūtē guva attiecīgi Fernando Torress un pēdējā laikā ļoti rezultatīvi spēlējošais Antuāns Grīzmans.

Kā zināms, tieši pēc divām nedēļām abi Spānijas galvaspilsētas klubi "Real" un "Atletico" tiksies UEFA Čempionu līgas finālā.

Ar 38 spēlēs iegūtu 91 punktu "Barcelona" triumfēja Spānijas čempionātā, bet no tās tikai par punktu atpalika "Real". Tikmēr trešā šosezon bija Madrides "Atletico", kas tika pie 88 punktiem.

Tikmēr pirmajam trijniekam ar 37 spēlēs gūtiem 64 punktiem seko ""Villarreal.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!