Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas grands "Barcelona" sestdien divu Katalonijas reģiona komandu derbijā savā laukumā ar 6:1 (4:1) sagrāva "Girona" vienību.

Barselonas vienībā ar "hat-trick" atzīmējās urugvajiešu uzbrucējs Luiss Svaress, divus vārtus guva argentīniešu superzvaigzne Lionels Mesi, bet viens precīzs sitiens bija brazīliešu pussargam Felipem Kutinju.

Janvārī par 160 miljoniem eiro iegādātajam Kutinju šie bija pirmie vārti Spānijas čempionātā, pārstāvot "Barcelona" komandu.

Pēc mača "Barcelona" galvenais treneris Ernesto Valverde pauda, ka labprāt pēc iespējas ātrāk nodrošinātu Spānijas čempiones titulu.

"Kurš gan negribētu? Vēlamies turēt drošā attālumā no pārējām komandām. Nedz tās, nedz mēs neapstāsimies," teica Valverde, kura vadītā komanda tuvāko sekotāju Madrides "Atletico" apsteidz par desmit punktiem.

Tikmēr Madrides "Real" savā laukumā ar rezultātu 4:0 (1:0) sagrāva "Alaves".

Madridiešiem divus vārtus guva portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu, bet pa precīzam sitienam bija velsietim Geretam Beilam un francūzim Karimam Benzemā, kurš realizēja "pendeli".

"Ir patīkami iesist četrus vārtus un palikt "sausā". Četri uzbrukuma grupas futbolisti nospēlēja ļoti labi, trijiem no tiem gūstot vārtus. Ronaldu, ļaujot Benzemā izpildīt 11 metru soda sitienu, parādīja labu žestu. Benzemā bija pelnījis gūt vārtus," atzīmēja Madrides kluba galvenais treneris Zinedins Zidāns.

Vēl sestdien Vigo "Celta" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 2:0 (0:0) apspēlēja "Eibar", kamēr "Leganes" mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Las Palmas"

Savukārt svētdien "Villarreal" savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Getafe" komandu, pakāpdamies uz piekto vietu kopvērtējumā. Vārtus spēles trešajā minūtē guva "Villarreal" komandas uzbrucējs Enss Inals.

"Villarreal" vārtsargs Serhio Asenho šajā mačā atvairīja divus 11 metru soda sitienus.

Spānijas čempionāta 25.kārtas izspēles sākās piektdien, kad Lakorunjas "Deportivo" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Barselonas "Espanyol".

Kopvērtējumā Spānijas čempionāta vadībā ar 65 punktiem 25 spēlēs atrodas "Barcelona", kam ar 55 punktiem 24 mačos seko Madrides "Atletico", kas svētdienas vakarā viesosies pie "Sevilla".

Tikmēr "Real" vienība ar 51 punkti ir trešajā pozīcijā, par pieciem punktiem apsteidzot "Valencia". Tālāk ar 41 punkti ir "Villarreal", bet pirmo sešinieku ar 39 punktiem noslēdz "Sevilla".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!