Foto: AFP/Scanpix
Spānijas futbola grands "Barcelona" iesūdzējis tiesā brazīliešu zvaigzni Neimaru, vēloties piedzīt vismaz 8,5 miljonu eiro lielu kompensāciju.

Šī mēneša sākumā Neimars par 222 miljoniem eiro no "Barcelona" pārgāja uz Francijas vienību Parīzes "Saint-Germain" (PSG), veicot pārliecinoši iespaidīgāko pāreju pasaules futbola vēsturē, tomēr tagad Katalonijas klubs pavēstījis, ka vēlas atgūt naudu, kas pērn Neimaram tika izmaksāta kā bonuss par līguma pagarināšanu, kā arī vēl papildus summu par klubam nodarītajiem zaudējumiem.

Kā pauž "Barcelona" komanda, tā prasību tiesā iesniegusi 11. augustā.

"Klubs pieprasa naudu, kas tika samaksāta par līguma pagarināšanu, jo viņš nav izpildījis līgumu. Tās apmērs ir 8,5 miljoni eiro un vēl papildus 10 %," teikts paziņojumā. "Tāpat klubs prasa, lai PSG apmaksā zaudējumus par pasākumiem, kuros spēlētājs nevarēs piedalīties."

Neimars pērn oktobrī pagarināja līgumu ar "Barcelona" komandu līdz 2021. gadam. Pirmo daļu no bonusa par līguma pagarināšanu viņš saņēma uzreiz, bet vēl 26 miljoni eiro brazīlietim bija jāsaņem šovasar.

"Es tur pavadīju četrus gadus un biju ļoti laimīgs," svētdien izteicās Neimars, gan atzīstot, ka nav apmierināts ar "Barcelona" komandas vadības uzvedību. "Manuprāt, viņiem nevajadzētu atrasties vadībā. "Barcelona" ir pelnījusi daudz labāku vadību un visi to zina. Redzot manus bijušos komandas biedrus nelaimīgus, arī es kļūstu bēdīgs."

Neimars PSG komandā debitējis lieliski, pirmajās divās spēlēs Francijas čempionātā iesitot trīs vārtus un atdodot vēl vairākas rezultatīvas piespēles.

PSG komanda 11 reizes kronēta par Francijas čempioni, bet aizvadītajā sezonā nācās samierināties ar vicečempiones nosaukumu, jo parīziešu četru gadu dominanci pārtrauca "Monaco" futbolisti.

Līdzšinējais pasaules pāreju rekords bija 105,2 miljoni eiro, ko pērn Mančestras "United" komanda samaksāja par franču pussargu Polu Pogbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!