Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Futbola kluba "Barcelona" pagaidu prezidents Karloss Tusketss izveidojis ažiotāžu sporta veida vidē, izsakot atziņu, ka vasarā būtu bijis prātīgi pārdot komandas zvaigzni Lionelu Mesi, ziņo medijs BBC.

Oktobra izskaņā no amata atkāpās vairākus mēnešus kritizētais futbola kluba "Barcelona" prezidents Hoseps Bartomeu. Komandu šobrīd vada pagaidu valde un prezidents Karloss Tusketss, bet janvārī gaidāmas jauna prezidenta vēlēšanas.

"Spriežot pēc ekonomiskās situācijas, es vasaras pāreju "logā" būtu pārdevis Mesi," kluba pagaidu prezidents atklāja RAC1 radio stacijai. "Tas būtu bijis pievilcīgi gan peļņas dēļ, gan algās ietaupītās naudas dēļ. Taču tam vajadzētu treneru korpusa piekrišanu, un tā nav mana vieta."

Tusketsa izteikumu iespaidā savu viedokli izteica arī bijušais "Barcelona" kluba uzbrucējs Neimārs, kurš pēc "Paris Saint-Germain" uzvaras UEFA Čempionu līgas spēlē pret "Manchester United" aicināja argentīnieti pievienoties PSG.

"Visvairāk vēlos atkal spēlēt kopā ar Mesi, izbaudīt viņa klātbūtni laukumā," intervijā medijam ESPN atzina Brazīlijas izlases līderis. "Viņš var spēlēt manā pozīcijā. Man nebūtu problēmu ar to samierināties. Mums tas nākamajā sezon noteikti jāpaveic."

Jau ziņots, ka Lionelam Mesi un "Barcelona" kluba līgumā ir atruna, ka katru sezonu līdz 31. maijam futbolistam ir tiesības lauzt vienošanos bez izpirkuma maksas. Mesi advokāti uzskatīja, ka argentīnietim šogad ir tiesības to darīt vēlāk, jo sezona tika pabeigta vien augustā, bet klubs bija pretējās domās.

Mesi, kurš izteica gatavību vienību pamest, tomēr uzsāka sezonu Barselonas vienības sastāvā. 33 gadus vecā pussarga līguma izpirkuma maksa ir 700 miljoni eiro un tas noslēgsies nākamā gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!