Foto: EPA/LETA
Par Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) Klubu Pasaules kausa izcīņas uzvarētāju svētdien pārliecinoši kļuva Spānijas čempionvienība "Barcelona", kas pagājušajā sezonā uzvarēja UEFA Čempionu līgā.

Finālmačā Eiropas spēcīgākā vienība "Barcelona" neatstāja cerības Brazīlijas komandai "Santos", kas ir Dienvidamerikas prestižākā kluba turnīra - "Libertadores" - uzvarētāja, triumfējot ar rezultātu 4:0 (3:0).

Pirmos trīs vārtus "Barcelona" guva jau pirmajā puslaikā, kad precīzi bija Lionels Mesi, Ksavi Ernandess un Havjers Maskerano, bet punktu spēlei 82.minūtē pielika Mesi.

Pirms tam svētdien aizvadītajā spēlē par trešo vietu Kataras klubs Dohas "Al-Sadd", kas ir Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) Čempionu līgas uzvarētājs pēcspēles sitienu sērijā ar 5:3 pārspēja Japānas čempionvienību Kašivas "Reysol".

Pamatlaiks samērā garlaicīgā cīņā noslēdzās neizšķirti 0:0 (0:0). Papildlaiks šoreiz netika aizvadīts, bet pēcspēles sitienos precīzāki bija "Al-Sadd" spēlētāji.

Eiropas klubs šajā turnīrā uzvarēja piekto reizi pēc kārtas, jo iepriekšējos četros gados uzvarētāju laurus plūca Itālijas klubs "AC Milan" (2007.gadā), Anglijas klubs Mančestras "United" (2008.gadā), "Barcelona" (2009.gadā) un Itālijas vienība Milānas "Inter" (2010.gadā).

Kopumā turnīrā piedalījās divi Āzijas klubi, kā arī pa vienam klubam no Eiropas, Dienvidamerikas, Āfrikas, Ziemeļamerikas, kā arī Austrālijas un Okeānijas zonas.

FIFA Klubu Pasaules kausa izcīņa šogad notika jau astoto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!