Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc kārtējā Spānijas futbola granda "Barcelona" neveiksmes Spānijas čempionātā kluba prezidents Hoans Laporta informējis par galvenā trenera Ronalda Kūmana atbrīvošanu no amata, vēsta kluba mājaslapa internetā.

Trešdien "Barcelona" ar rezultātu 0:1 Spānijas čempionāta spēlē piekāpās "Rayo Vallecano" komandai, kas titulētajam klubam bija trešais zaudējums aizvadītajās četrās spēlēs. Šobrīd "Barcelona" Spānijas čempionāta kopvērtējumā ierindojas devītajā vietā ar 15 punktiem desmit spēlēs.

Ceturtdien Kūmans atvadīsies no futbolistiem un pārējā personāla, teikts "Barcelona" paziņojumā. Medijos kā viņa aizvietotājs tiek minēts bijušais "Barcelona" futbolists Čavi un Beļģijas izlases galvenais treneris Roberto Martiness.

"Barcelona" pagaidu trenera pienākumus gan pildīs kluba B komandas treneris Serži Baržuāns. VIņu ar kluba pirmo komandu bija paredzēts iepazīstināt pirms ceturtdienas pēcpusdienas treniņa Barselonas kluba treniņu laukumā "Ciutat Esportiva Joan Gamper".

""Barcelona" ar šo paziņo, ka pašreizējais "Barca" B vienības treneris Baržuāns pagaidām atbildēs par galvenās komandas tehnisko vadību. Viņa pienākumi pirmās komandas galvenā trenera amatā beigsies, tiklīdz klubs nolīgs jaunu galveno treneri atlaistā Kūmana vietā," teikts kluba paziņojumā.

"Barcelona" līdz nākamajam nacionālo izlašu pārtraukumam Čempionu līgā vēl jāspēlē pret Kijevas "Dynamo", bet "La Liga" turnīrā jātiekas ar "Alaves" un Vigo "Celta".

Ronalds Kūmans šajā klubā nostrādāja 14 mēnešus. Aizvadītajā sezonā "Barcelona" Spānijas čempionātā ierindojās trešajā vietā. Viņš ar Katalonijas futbola grandu izcīnīja Spānijas Karaļa kausu. Līgums ar viņu bija noslēgts līdz 2022. gadam.

Kūmans trenējis tādus klubus kā Liverpūles "Everton", "Southampton", Amsterdamas "Ajax", Lisabonas "Benfica", "Valencia", Eindhovenas PSV, Alkmāras AZ un Roterdamas "Feyenoord". Trenera karjeras laikā Kūmans trīs reizes uzvarējis Nīderlandes čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!