Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Barcelona" futbola kluba prezidents Žuans Laporta piektdien preses konferencē minēja, ka ir saņēmis labas atsauksmes par Šavjeru Ernandesu Kreusu jeb Šavi kā treneri, un savas prezidentūras laikā vēlētos tieši viņu kā komandas treneri.

Laporta neapstiprināja, ka Šavi pārņems komandas vadību, sakot, ka pastāv vēl citas opcijas.

2015. gadā Šavi pievienojās Kataras futbola klubam "Al-Sadd" kā spēlētājs, taču pirms diviem gadiem viņš sāka strādāt komandā kā treneris. Šajā pavasarī "Al-Sadd" pagarināja ar Šavi līgumu līdz 2023. gadam.

"Kad viņš devās uz Kataru, es teicu, ka Šavi atgriezīsies Barselonā kā treneris un arī, ka es vēlēšos viņu redzēt kā "Barcelona" treneri vēl savas prezidentūras laikā," preses konferencē teica Laporta. "Tā ir taisnība, ka esmu saņēmis par viņu labas atsauksmes. Neesmu sekojis "Al-Sadd" mačiem, taču esam runājuši pa telefonu par "Barcelona" spēlēm."

"Neskatoties uz visu runāšanu par Šavi, varu teikt, ka ir vēl citi varianti," piebilda kluba prezidents.

"Manchester City" treneris Žuzeps Gvardiola izteicās, ka viņam nav šaubu, ka Šavi ir gatavs trenēt Barselonas vienību, kuru viņš pats vadīja kluba "zelta laikmetā" no 2008. līdz 2012. gadam.

"Man nav šaubu, ka viņš ir gatavs šim amatam," teica Gvardiola. "Viņš izprot futbolu un kluba vidi, kas ir ļoti svarīgi Barselonā, un viņam ir daudz vairāk pieredzes nekā man, kad es sāku strādāt."

Pagaidām vienību vada "Barcelona" B komandas treneris Serži Baržuāns, un Laporta pieļauj, ka viņš vadīs vienību arī "La Liga" sestdienas mačā pret "Alaves" un Čempionu līgas spēlē pret Kijevas "Dynamo", kas norisināsies otrdien.

Savukārt Šavi pirmā spēlē pie komandas stūres varētu būt pret Vigo "Celta" 6. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!