Foto: AP/Scanpix

UEFA Superkausa izcīņā otrdien Gruzijas pilsētā Tbilisi uzvaru svinēja Spānijas futbola grands "Barcelona", kas pagarinājumā ar rezultātu 5:4 uzvarēja citu spāņu komandu "Sevilla".

Jau spēles trešajā minūtē, realizējot soda sitienu no 20 metriem, Evers Banega izvirzīja vadībā "Sevilla" komandu, bet tad nākamajās 13 minūtēs Lionels Mesi ar diviem "goliem" pēc kārtas no standartsituācijām panāca 2:1 "Barcelona" labā. Pirmā puslaika izskaņā Rafinja panāca jau divu vārtu pārsvaru Katalonijas komandai.

Otrā puslaika ievadā Luiss Suaress sodīja pretiniekus par kļūdu un "Barcelona" jau bija vadībā ar 4:1. "Sevilla" izmantoja to, ka "Barcelona" spēlētāji atslābinājās un piecas minūtes pēc zaudētajiem vārtiem Hosē Antonio Rejess pilnīgā vienatnē pārspēja "Barcelona" vārtsargu. Vēlāk Žeremijs Matjē soda laukumā nogāza Vitolo un Kevins Gameiro realizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Jevhens Konopļanks saņēma piespēli gar vārtiem un rezultātu izlīdzināja – 4:4.

Papildlaikā "Barcelona" sāka atgūties no izlaistā pārsvara un pēc standartsituācijas guva vārtus, kad 115.minūtē pēc Mesi sitiena pie bumbas tika Pedro, kurš bija precīzs. Lai arī "Sevilla" bija iespējas "aizķerties" šajā spēlē, tas vairs nenotika.

Šī bija rezultatīvākā UEFA Superkausa spēle, abām komandām gūstot deviņus vārtus. Līdz šim rekords bija septiņi vārti, kas sasniegts 1996.gadā. UEFA Superkausu "Barcelona" izcīnīja jau piekto reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!