Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā otrdien iekļuva Šveices futbola čempioni "Basel", kas B grupā "aizlika kāju priekšā" Anglijas premjerlīgas vienībai "Liverpool".

Grupu turnīra pēdējā kārtā tieši šo abu komandu duelī nācās noskaidrot otrās ceļazīmes likteni, un mačs Anglijā noslēdzās neizšķirti 1:1, kas astotdaļfinālā ieveda Šveices komandu.

Spēles 25.minūtē spēcīgs un precīzs sitiens vārtu apakšējā stūrī padevās "Basel" futbolistam Fabianam Frejam, bet "Liverpool" izlīdzinājumu panāca tikai deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām. Lai gan spēles 60.minūtē Liverpūles klubs palika mazākumā, 81.minūtē izcils soda sitiens padevās komandas kapteinim Stīvenam Džerardam.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, "Liverpool" mačā bija nepieciešama uzvara. Tāpēc pēdējās minūtēs mājiniekiem bija liels pārsvars un vairākas labas izdevības, savukārt "Basel" neizmantoja vairākas labas iespējas pretuzbrukumos.

Citā šīs grupas mačā "Real Madrid", kas jau pirms tam bija nodrošinājusi iekļūšanau astotdaļfinālā, ar 4:0 sagrāva "Ludogorets". Tādējādi "Real Madrid" ar sešām uzvarām noslēdza grupu turnīru, "Basel" bija septiņi punkti, "Liverpool" ar pieciem punktiem palika trešā un spēlē Eiropas līgā, bet "Ludogorets" (četri punkti) Eirokausu sezona noslēgusies.

Tikmēr A grupā abas līderkomandas "Juventus" un Madrides "Atletico" nospēlēja 0:0, un abas turpinās cīņu par trofeju. Savukārt Pireju "Olympiacos" ar 4:2 uzvarēja "Malmo" un turpinās spēlēt Eiropas līgā, bet zviedru klubs izstājās no Eiropas sacensībām.

Pirms pēdējās kārtas spēlēm C grupā vietu sev astotdaļfinālā bija garantējusi Lēverkūzenas "Bayer", kas pēdējā spēlē viesos cīnījās neizšķirti 0:0 ar "Benfica". Savukārt otro ceļazīmi un pirmo vietu grupā izcīnīja "Monaco", kas pēdējā mačā savā laukumā otrajā puslaikā guva divus vārtus un ar 2:0 uzvarēja Sanktpēterbugas "Zeņit". Krievijas premjerlīgas līderi tagad turpinās cīņu Eiropas līgā, bet "Benfica" sezona Eiropā beigusies.

D grupā pirms pēdējām spēlēm bija zināmas abas astotdaļfināla dalībnieces - "Arsenal" un Dortmundes "Borussia". Pēdējos mačos "Arsenal" viesos ar 4:1 sagrāva "Galatasaray", kas tādējādi beidza šīs sezonas cīņas Eiropā. Tikmēr "Borussia" nospēlēja 0:0 ar "Anderlecht", kas kā trešā komanda no grupas ieguva tiesības turpināt spēlēt Eiropas līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!