Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 futbola izlase otrdien ar zaudējumu Ungārijai (0:2) noslēgusi 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu. Pēc otrdienas spēles "Skonto" stadionā žurnālistiem komentārus sniedza valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Basovs un spēlētājs Rūdolfs Zeņģis, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

"Rezultāts ir vājš," pēc spēles ar Ungāriju atzina Basovs. "Ne visu izdarījām uzbrukumā, arī aizsardzībā bija kļūdas. Zinājām, ka būs darīšana ar spēcīgu pretinieku un augstu spēles tempu. Pretinieks šoreiz bija labāks. Iespējams, pēc mača pret Izraēlu ne visi bija emocionāli gatavi šodien spēlēt līdz galam."

Aizvadītā cikla laikā desmit spēlēs laukumā devās kopumā 33 dažādi futbolisti. Basovs skaidroja izvēles, kuras veica pirms noslēdzošā atlases turnīra spēles.

"Puzirevskis labi sevi parādīja otrajā puslaikā spēlē pret Izraēlu un treniņprocesā bija labāks, tāpēc nopelnīja vietu sākumsastāvā. Ir konkurence starp viņu un Kruglaužu, kurš ir spēlētājs ar pagaidām mazu pieredzi, taču labu perspektīvu. Toņiševs pēdējā spēlē savā klubā spēlēja kā malējais aizsargs, tāpēc gaidījām, ka viņš savā pozīcijā jutīsies labāk. Viņam bija laba komunikācija ar Cucuru, un līdz gūtajam savainojumam viss bija kārtībā. Pēc tam jau Zeņģis nospēlēja labi, taču mazliet vājāk par Cucuru," izteicās treneris.

"Šajos divos kvalifikācijas cikla gados esam pieredzējuši dažādas spēles un ļoti lielu sastāva rotāciju – gan vecuma dēļ, gan traumu dēļ. Bija spēles ar labu sniegumu, taču sliktu rezultātu. Bija arī mačs Polijā, kuru nospēlējām ļoti vāji. Futbolisti ir ieguvuši ļoti lielu pieredzi. Daudz spēlējot virslīgā, viņi ir funkcionāli gatavi darbam izlasē, un tas mums ir ļoti svarīgi. Cits jautājums, vai no emocionālās puses visi ir gatavi spēlēt 90 minūtes augstā tempā," sprieda speciālists.

Deviņās no desmit turnīra spēlēm piedalījās uz "Metta" vienību izīrētais "Valmiera" FC pārstāvis Rūdolfs Zeņģis, kurš piesauca priekšpēdējā cikla mačā izcīnīto uzvaru pret Izraēlas valstsvienību.

"Spēle bija līdzīga. Tāpat kā pret Izraēlu spēlējām no aizsardzības, taču šoreiz neizturējām pirmo puslaiku, un tas maču ietekmēja. Pret Izraēlu mums bija labākas pārejas no aizsardzības uzbrukumā, kas ļāva nenosēsties. Taču kopumā arī šodien bija līdzvērtīga spēle. Abi šie pretinieki bija spēkos līdzīgi."

Mačā pret Ungārijas izlasi Zeņģis iesaistījās 36. minūtē, kad nomainīja savainojumu guvušo subatieti Dāvi Cucuru.

"Man pašam neizdevās ieiet spēlē, kā gribēju, taču paldies trenerim par doto iespēju. Es varu spēlēt gan kā malējais pussargs, gan kā aizsargs. Kur treneris mani ieliek, tur es spēlēju. Cikls kopumā bija interesants – labi pretinieki un lieliska pieredze. Jāturpina strādāt, jo gribam tabulā būt augstāk. Atmiņā iespiedušās gan spēles pret Poliju, gan pret Vāciju. Augsts līmenis un patīkama atmosfēra," noteica Zeņģis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!