Foto: AP/Scanpix/LETA
Vācijas futbola bundeslīgas grands Minhenes "Bayern" sestdien svinēja graujošu uzvaru spēlē, taču lielisko spēli aizēnoja bavāriešu līdzjutēju uzvedība.

"Bayern" viesos ar 6:0 (4:0) pārspēja "Hoffenheim" komandu.

Jau otrajā minūtē bumbu vārtos ieraidīja Seržs Njabrī, piecas minūtes vēlāk izcēlās Džošua Kimmihs, bet 15.minūtē Džošua Zirkzē panāca 3:0. Nākamos divos vārtus viesiem guva Kutinju, kurš izcēlās 33. un 47.minūtē, bet 62.minūtē Leons Gorecka panāca 6:0.

Neskatoties uz vārtu birumu, lielāku uzmanību izpelnījās notikumi otrā puslaika otrajā pusē, kad "Bayern" fanu sektorā divreiz tika izritināti plakāti, kuros bija veltīti rupji saukļi "Hoffenheim" īpašniekam Dītmāram Hopam. "Hoffenheim", pateicoties SAP dibinātāja Hopa investīcijām, veica strauju kāpumu Vācijas futbola hierarhijā, kas aizkaitinājis daudz tradīcijām bagāto klubu līdzjutējus.

Hops jau iepriekš saņēmis draudus no citu klubu līdzjutējiem. Vēl šogad februārī Dortmundes "Borussia" līdzjutēji mača laikā izritināja plakātu, kurā attēlota pārsvītrota Hopa seja.

Sestdien plakāti ar saukļiem pirmo reizi tika izritināti pēc Goreckas vārtu guvuma, bet desmit minūtes vēlāk "Bayern" līdzjutēji atkārtoja savu protestu.

Vairāki "Bayern" futbolisti, kā arī treneri un kluba augstākās amatpersonas vērsās pie saviem faniem, lai viņi aizvāktu plakātus, bet tiesneši lēma uz laiku apturēt maču. Pēc atgriešanās laukumā spēles pēdējās minūtes tika aizvadītas futbolistiem mierīgi saspēlējoties, kas bija protests pret līdzjutēju rīcību. Turklāt, pēc spēles "Bayern" futbolisti ar aplausiem pateicās pretinieku līdzjutējiem, stāvot ar muguru pret savu fanu sektoru.

"Man bija kauns. Esmu atvainojies Dītmāram Hopam," pēc mača teica "Bayern" prezidents Karls Haincs Rummenige. "Mums kaut kas ir jādara, pārāk ilgi esam uz to pievēruši savas acis."

Rummenige arī solīja, ka klubs darīs visu, lai sodītu baneru izritinājušos līdzjutējus. Viņš arī atbalstīja futbolistu veikto protestu spēles pēdējās 13 minūtēs.

Vēl no vadošajām komandām Dortmundes "Borussia" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Freiburg". Uzvarētājiem vārtus guva Džeidons Sančo.

Tikmēr Menhengladbahas "Borussia" viesos ar 3:2 (0:0) pārspēja "Augsburg", divreiz izceļoties Larsam Stindlam.

Svētdien arī Berlīnes "Union" līdzjutēji izritināja Hopam veltītu aizskarošu plakātu, kā dēļ arī mačs Vācijas galvaspilsētā tika uz laiku apturēts. Berlīnieši savā laukumā spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar "VfL Wolfsburg".

Citā spēlē vicelīdere "Leipzig" savu līdzjutēju priekšā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Leverkūzenes "Bayer".

Kopvērtējumā līdere ar 52 punktiem 24 spēlēs ir Minhenes "Bayern", tālāk ar 49 un 48 punktiem ir "Leipzig" un Dortmundes "Borussia", bet ceturto vietu ar 46 punktiem 23 mačos ieņem Menhengladbahas "Borussia", bet piekto vietu ar 44 punktiem ieņem Leverkūzenes "Bayer".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!