Foto: AFP/Scanpix/LETA

Svarīgu uzvaru UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā otrdienas vakarā guva Minhenes "Bayern" futbolisti, kuri viesos ar 1:0 (0:0) pieveica Parīzes "Saint-Germain". Vēl vienā astotdaļfināla cīņā Itālijas čempione "AC Milan" savu skatītāju priekšā arī ar 1:0 (1:0) apspēlēja Totenhemas "Hotspur".

Uzvarētāji šajos pāros tiks noskaidroti divu spēļu summā. Atbildes mači notiks 8. martā.

Spēlē Parīzē vienīgos vārtus iesita kādreizējais PSG futbolists Kingslijs Komans. Viņš Francijas komandai sagādāja jau trešo zaudējumu pēc kārtas.

Kaut arī otrdien laukumā tikās divi grandi - PSG mājās uzņēma "Bayern", pirmajā puslaikā spēle abu komandu izpildījumā bija bezzobaina. Bumbas kontrole lielāka bija Minhenes komandai, bet vērā ņemamas vārtu gūšanas iespējas izveidot nespēja. Tomēr rezultātu atklāja tieši viesi no Vācijas - 53. minūtē lielisku centrējumu no kreisā flanga veica Alfonso Deiviss, un precīzu sitienu ar pirmo pieskārienu izpildīja Komans.

74. minūtē Parīzei bija lieliska izdevība panākt neizšķirtu - uz maiņu laukumā nākušais Kilians Mbapē izskrēja uz vārtiem, bet viņa sitienu ar seju atvairīja "Bayern" vārtsargs Jans Zommers. Pirmais pie atsistās bumbas bija Neimārs, kuram gan neizdevās gūt vārtus, Zommers atkal atsita, pirmais pie bumbas bija Mbapē, taču viņš vārtsargu pārspēja jau aizmugures stāvoklī.

Pēc Mbapē iznākšanas PSG uzbrukumi kļuva bīstamāki, mājinieki spēlēja dinamiskāk. 82. minūtē Francijas klubam padevās vēl viens labs uzbrukums - Nunu Mendešs izkrēja pa kreiso flangu un netālu no vārtiem piespēlēja Mbapē, kurš iesita bumbu vārtos, tomēr VAR sistēma fiksēja aizmuguri.


Jau kompensācijas laikā "Bayern" aizsargs Benžamēns Pavārs pie soda laukuma par bīstamu izklupienu pret Lionelu Mesi saņēma otro dzelteno kartīti, tāpēc bija spiests laukumu atstāt priekšlaicīgi. Beigās "Bayern" izdevās nosargāt uzvaru.

Otrā otrdienas astotdaļfināla spēlē "AC Milan" ar 1:0 pieveica "Hotspur".

Vienīgos vārtus jau šī mača septītajā minūtē iesita Brahims Diass. Otrajā puslaikā Itālijas čempioni varēja panākt arī lielāku pārsvaru, taču neizmantoja savas iespējas.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālos tiksies arī "Leipzig" ar Mančestras "City", "Club Brugge" ar Lisabonas "Benfica", "Liverpool" ar Madrides "Real", Frankfurtes "Eintracht" ar "Napoli", Dortmundes "Borrusia" ar Londonas "Chelsea" un Milānas "Inter" ar "Porto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!