Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas futbola flagmanis Minhenes "Bayern" par 70 miljoniem eiro iegādājies nīderlandiešu centra aizsargu Matisu de Lihtu, kurš iepriekšējos trīs gadus spēlēja Itālijas klubā Turīnas "Juventus".

Ar tikai 22 gadus veco aizsargu noslēgta vienošanās līdz 2027. gadam. Transfēra summa netiek oficiāli izpausta, taču mediji mēļo, ka tā ir 70 miljoni eiro, turklāt vēl "Bayern" var nākties šķirties no papildus desmit miljoniem, ja spēlētājs izpilda atsevišķus noslēgtā kontrakta nosacījumus, kas balstīti uz viņa un komandas kopējo sniegumu.

De Lihts ir viens no jaunās paaudzes labākajiem aizsargiem. Kopā ar Amsterdamas "Ajax" viņš 2019. gadā aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas pusfinālam, toreiz ceturtdaļfinālā ar gūtiem vārtiem izslēdzot tieši "Juventus".

Tā paša gada vasarā nīderlandietis pārcēlās uz Turīnu, ar ko pirms diviem gadiem izcīnīja Itālijas čempiontitulu. "Juventus" rindās viņš kopumā trīs sezonu laikā aizvadīja 117 spēles un iesita astoņus vārtus.

De Lihts ir arī neatņemama Nīderlandes izlases sastāvdaļa. Pagaidām viņam valstsvienības sastāvā ir 38 spēles un divi iesisti vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!