Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Novembrī traumu guvušais Vācijas bundeslīgas kluba Minhenes "Bayern" pussargs Jozua Kimmihs jau ir atlabis no meniska savainojuma un laukumā varētu atgriezties šajā nedēļas nogalē, nevis nākamā gada sākumā, kā minēts iepriekš, otrdien atklāja galvenais treneris Hansi Fliks.

Jau ziņots, ka "Bayern" futbolists Jozua Kimmihs novembra sākumā pārcieta meniska operāciju un laukumā varētu atgriezties janvārī.

Futbolists, kurš laukumā var veikt gan aizsarga, gan pussarga funkcijas labā ceļgala meniska savainojumā iedzīvojās 7. novembra bundeslīgas spēlē, kurā "Bayern" viesos ar rezultātu 3:2 uzvarēja sīvāko konkurenti Dortmundes "Borussia".

Kimmihs laukumu pameta 36. minūtē, bet jau dienu vēlāk gūlās uz operācijas galda.

Lai arī sākotnējās prognozes liecināja, ka futbolists laukumā varētu atgriezties vien janvārī, Fliks otrdien sarunā ar medijiem atklāja, ka viņš Kimmihu sastāvā redz jau šajā nedēļas nogalē. Pirmdien futbolists jau aizvadīja treniņu kopā ar komandu.

Sestdien "Bayern" paredzēta tikšanās ar bundeslīgas līdervienību Leverkūzenes "Bayer".

"Novērtēsim, kā viņš panes treniņu slodzi šajās dienās," par futbolista iespējamo atgriešanos laukumā teica Fliks. "Viņam jāieklausās savā ķermenī un jāpieņem lēmums, tikai pēc tam mēs iesaistīsimies sarunās par nedēļas nogali."

"Bayern" viduslīniju piemeklējušas vairākas traumas, ko arī pierāda pēdējie mači bundeslīgā, kas noslēgušies neizšķirti. Kimmiha atgriešanās sastāvā varētu pietušēt šo robu.

"Bayer" ar 25 punktiem 11 spēlēs ir līdere, kamēr pa 24 punktiem iekrājušas "Bayern" un "Leipzig" komandas. "VfL Wolfsburg" seko ar 21 punktu, par diviem mazāk ir Dortmundes "Borussia", bet labāko sešinieku ar 17 punktiem noslēdz Berlīnes "Union".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!