Foto: AFP/Scanpix/LETA

Iepriekšējās sezonas Vācijas futbola bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern" piektdien ar neizšķirtu sāka titula aizstāvēšanu.

Minhenieši savā laukumā cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2) ar Berlīnes "Hertha".

"Bayern" pirmajā puslaikā dominēja, kas 24.minūtē nesa rezultātu - pēc Serža Njabrī piespēles no labās malas Roberts Levandovskis raidīja bumbu vārtos un panāca 1:0. Tiesa, pagalam neveiksmīgs laukuma saimniekiem bija pirmā puslaika noslēgums.

Vispirms 36.minūtē pēc Dodi Lukebakio sitiena bumba atsitās pret Berlīnes futbolista Vedada Ibiševiča muguru un ar rikošetu ielidoja vārtos. Tāpat Ibiševičs piedalījās otrajos vārtos, pāris minūtes vēlāk pārceldams bumbu pāri "Bayern" aizsargiem un izvirzīdams uzbrukuma smailē Marko Grujiču, kurš panāca jau 2:1.

Tuvojoties otrā puslaika vidum, "Bayern" nopelnīja 11 metru soda sitienu, kuru realizēja Levandovskis. Arī spēles otrajā puslaikā "Bayern" bija izteikts pārsvars, taču uzvaru izraut neizdevās.

Zīmīgi, ka Levandovskis kļuva par pirmo futbolistu, kurš guvis vārtus piecās bundeslīgas pirmās kārtas spēlēs pēc kārtas.

Nedēļas nogalē pirmās kārtas spēles aizvadīs pārējās bundeslīgas komandas.

"Bayern" par Vācijas čempioni kronēta septiņus gadus pēc kārtas un kopumā pie titula tikusi 29 reizes.

Ar komandu šovasar trenējās kopā Latvijas izlases pussargs Daniels Ontužāns, taču viņš jau pirmajā pārbaudes mačā ASV guva savainojumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!