Foto: EPA/LETA
Anglijas futbola valstsvienības bijušajam kapteinim un pasaules futbola ikonai Deividam Bekhemam britu prese nākotnē paredz vietu Anglijas Futbola asociācijas (FA) priekšsēdētāja amata krēslā, vēsta laikraksts "News of the World".

Šāda iespējamība FA varas gaiteņos izskanējusi pēc nesenās valsts delegācijas neveiksmes cīņā par tiesībām rīkot 2018.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru, kuras ceturtdien Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) ar plašu rezonansi piešķīra Krievijai.

Ar šādu soli FA pēc dzimtenē sāpīgi uztvertās sakāves cer atjaunot savu reputāciju, uzskatot, ka Bekhems ar savu personības šarmu un vispasaules atpazīstamību spēs FIFA gaiteņos izraisīt respektu pret FA.

Britu prese uzskata, ka 2006.gada Pasaules čempionāta rīkošana Vācijai tika piešķirta pateicoties futbola leģendas Franca Bekenbauera uzrunai, izceļot arī tagadējā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidenta un Francijas futbola leģendas Mišela Platinī nopelnus Francijas futbola popularizēšanā.

Tiek ziņots, ka Bekhems sākotnēji pildītu FA sūtņa pienākumus, taču līdz ar nepieciešamās pieredzes iegūšanu kļūtu par Anglijas futbolu uzraugošās organizācijas galvu.

Šobrīd 35 gadus vecais Bekhems spēlē Amerikas Futbola līgas (MLS) klubā Losandželosas "Galaxy".

Kā ziņots, Bekhems savas karjeras laikā visilgāk spēlēja Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "United" rindās, kuru pārstāvēja no 1993.gada līdz 2003.gadam.

Anglijas izlases sastāvā Bekhems piedalījies 115 mačos un ir savas valsts valstsvienības rindās visvairāk spēļu aizvadījušais futbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!