Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Lisabonas "Benfica", Plzeņas "Viktoria" un Haifas "Maccabi" futbola komandas otrdien nodrošināja vietas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, pārvarot kvalifikācijas "play-off" kārtu.

Lisabonieši savā laukumā ar rezultātu 3:0 (3:0) pārspēja Kijivas "Dynamo" un divu maču summā guva virsroku ar 5:0.

Laukuma saimniekiem pirmajā puslaikā no 27. līdz 42.minūtei vārtus guva Nikolass Otamendi, Rafa Silva un Davids Neriss. Tā kā pirmā spēle Lodzā tika uzvarēta ar 2:0, "Benfica" jau pēc pirmā puslaika vārēja justies droši par spēlēšanu Čempioni līgas grupu turnīrā.

"Viktoria" mājās ar 2:1 (0:1) uzvarēja Azerbaidžānas klubu "Qarabag" un ar tādu pašu rezultātu bija pārāk arī summā.

Pateicoties Filipa Ozobiča gūtajiem vārtiem, viesi pirmo puslaiku uzvarēja ar 1:0, bet spēles otrajā daļā Jans Kopics un Jans Kliments panāca 2:1 Plzeņas vienības labā.

"Maccabi" savukārt izbraukumā spēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar Belgradas "Crvena zvezda", bet summā uzvarēja ar 5:4.

Aleksandars Pešičs 27.minūtē izvirzīja mājiniekus vadībā, bet trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām Mirko Ivaničs nostiprināja vadību. Puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē Doleva Haziza 11 metru soda sitienu neitralizēja Milans Bojans, mājinieki aizskrēja pretuzbrukumā, bet "Maccabi" ātri pārtvēra bumbu un Daniels Sundgrēns ar sitienu no distances pārspēja iepriekšējā epizodē lieliski nospēlējušo "Crvena zvezda" vārtsargu.

Komandas jau tuvojās papildlaikam, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē pēc Omera Adzili soda sitiena Milans Pavkocs iesita bumbu savos vārtos un ieveda Izraēlas klubu grupu turnīrā.

Zaudējušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Trešdien tiks noskaidrotas atlikušās grupu turnīra dalībnieces, bet izloze notiks ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!