Foto: Latvijas Futbola federācija

Portugāles kluba Lisabonas "Benfica" telpu futbolisti svētdien "Arēnā Rīga" izcīnīja UEFA Čempionu līgas bronzas medaļas.

Cīņā par trešo vietu lisabonieši ar rezultātu 5:2 (0:1) pārspēja Francijas vienību "ACCS Asnieres Villeneuve 92".

Pirmajā puslaikā vienīgie vārti tika gūti 29 sekundes pirms došanās pārtraukumā, kad Hoseins Tajebi panāca 1:0 "Benfica" labā. Otrā puslaika vidū pēc soda sitiena Ivans Čiškala nostiprināja "Benfica" pārsvaru.

Pēc trīs minūtēm Mamadū Turē vienus vārtus atguva, taču Portugāles klubam vajadzēja vien deviņas sekundes lat atjaunotu drošāku pārsvaru - precīzi sita Silvestre Ferreira. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Nelsons Lutēns ieraidīja vārtos atlēkušo bumbu un vēlreiz samazināja lisaboniešu pārsvaru, bet divas minūtes vēlāk Žakarē pēc pretuzbrukuma ar tālu sitienu panāca 4:2.

44 sekundes pirms finālsvilpes Rafaels Henmi ar vēl vienu sitienu no distances uzstādīja galarezultātu un "Benfica" pirmo reizi kopš 2016.gada izcīnīja kādu no godalgām.

Plkst.18 cīņā par čempiontitulu Lisabonas "Sporting" spēkosies ar "Barcelona" klubu. Spēli tiešraidē translēs tiešsaistes platforma "Viaplay".

Pusfināla mačos "Sporting" pēc iespaidīga mača sākuma, 12 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0, pārsvaru noturēja līdz spēles beigām un ar 6:2 apspēlēja ACCS vienību. Francijas klubs finālturnīrā iekļuva pēc Krievijas kluba "Tjumeņ" diskvalifikācijas. Savukārt Barselonas klubs papildlaikā ar 5:4 pieveica "Benfica".

Finālmača dalībnieki "Barcelona" var lepoties ar trim līgas uzvarētājas tituliem, savukārt "Sporting" ar diviem. Šis būs abu komandu atkārtots duelis, jo iepriekšējā sezonā "Sporting" finālā ar 4:3 pieveica barseloniešus.

Bronzas mača dalībnieku vidū "Benfica" 2010. gadā bija pirmais Portugāles klubs, kurš izcīnījis Čempionu līgas titulu.

Pirmo reizi vēsturē kāds no UEFA Eirokausu fināliem notiek Latvijā.

UEFA Čempionu līga telpu futbolā ir ikgadējs turnīrs, kas tiek aizvadīts kopš 2001.gada, aizstājot kopš 1984.gada notikušo Telpu futbola Eiropas klubu čempionātu. Čempionu līgas nosaukumu turnīrs ieguvis, sākot ar 2018./2019.gada sezonu. Līdz tam turnīra nosaukums bija UEFA Telpu futbola kauss.

Tituliem bagātākā komanda sacensībās ir spāņu klubs "Inter FS", kas turnīrā triumfējis piecas reizes.

Šosezon turnīrā piedalījās komandas no 52 UEFA dalībvalstīm. Tikai trīs valstis Eiropā nestartēja UEFA Čempionu līgā telpu futbolā - Fēru salas, Islande un Lihtenšteina.

Latvijas čempionvienība "Raba" priekšsacīkšu kārtā izcīnīja vienu uzvaru, piedzīvoja divus zaudējumus un nekvalificējās pamatkārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!