Foto: Reuters/Scanpix
Pēc piecu ar pusi gadu pārtraukuma Francijas futbola izlases kandidātu sarakstā vietu izpelnījies arī uzbrucējs Karims Benzemā.

2015.gadā Francijas futbola līdzjutējus pāršalca bēdīga vēsts. Krimināllietā par šantāžu pret Matjē Valbuenu tika minēts viņa komandas biedra Benzemā vārds. Futbolists tika apsūdzēts par personu nolīgšanu, lai tās izspiestu naudu no Valbuenā saistībā ar seksuāla rakstura video.

Pats Benzemā norādīja, ka šī lieta ir liels pārpratums, kam nav nekādas saistības ar šantāžu vai naudas pieprasīšanu. Viņš arī uzskata, ka policija negodprātīgā veidā viņu iesaistījusi šajā lietā.

Šajā nedēļā lieta tiek izskatīta tiesā, bet Benzemā tas nav liedzis pēc piecu ar pusi gadu pārtraukuma atgriezties kandidātu sarakstā.

Viņš savu līdz šim pēdējo spēli Francijas izlasē aizvadīja 2015.gada oktobrī, bet vēlāk skandāla dēļ uz valstsvienību vairs netika izsaukts.

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns norādīja, ka nav ņēmis vērā skandālu, kurā iepriekš tika ierauts Benzemā.

Uzbrucēju, kurš 81 spēlē Francijas izlases rindās guvis 27 vārtus, šosezon atzina par labāko Francijas futbolistu, kurš spēlējis ārpus dzimtenes robežām.

Benzemā šosezon jau trešo reizi pēc kārtas vienas sezonas laikā spēja gūt 20 vārtus. Madrides "Real" vienībā viņš šosezon precīzi sita 29 reizes.

Francija Eiropas čempionāta finālturnīra F apakšgrupā spēlēs kopā ar Ungāriju, Portugāli un Vāciju.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 11 pilsētās paredzēts no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

Finālturnīrs notiks Amsterdamā, Baku, Budapeštā, Bukarestē, Glāzgovā, Kopenhāgenā, Londonā, Minhenē, Romā, Sanktpēterburgā un Seviljā.

Francijas izlases kandidāti pirms gaidāmā Eiropas čempionāta finālturnīra:

vārtsargi: Igo Lorī (Totenhemas "Hotspur"), Maiks Maiņinā ("Lille"), Stīvs Mandanda (Marseļas "Olympique");

aizsargi: Luka Diņs (Liverpūles "Everton"), Leo Dubuā (Lionas "Olympique"), Luka Ernandess, Benžamins Pavārs (abi - Minhenes "Bayern"), Presnels Kimpembe (Parīzes "Saint-Germain"), Žils Koundē ("Sevilla"), Klemāns Lenglē ("Barcelona"), Rafaels Varane (Madrides "Real"), Kurts Zumā (Londonas "Chelsea");

pussargi: Ngolo Kante (Londonas "Chelsea"), Tomass Lemārs (Madrides "Atletico"), Pols Pogbā (Mančestras "United"), Adrjēns Rabjo (Turīnas "Juventus"), Musa Sisoko (Totenhemas "Hotspur"), Korentēns Toliso (Minhenes "Bayern");

uzbrucēji: Visams Bens Jeders ("Monaco"), Karims Benzemā (Madrides "Real"), Kingslijs Komans (Minhenes "Bayern"), Usmans Dembelē, Antuāns Grīzmans (abi - "Barcelona"), Olivjē Žirū (Londonas "Chelsea"), Kiljans Mbapē (Parīzes "Saint-Germain"), Markuss Turams (Menhengladbahas "Borussia").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!