Foto: EPA/Scanpix/LETA
Vācijas bundeslīga piektdien pieredzēja Berlīnes derbiju, kurā "Hertha" vienība otrajā puslaikā guva četrus bezatbildes vārtus, svinot uzvaru pār "Union".

Berlīnes "Hertha" mājās ar 4:0 (0:0) uzvarēja citu šīs pilsētas klubu "Union". "Hertha" komandā vārtus guva Vedads Ibesevičs, Mateušs Kunja, Dodi Lukebakio un Dedriks Bojata.

Spēles pirmās piecas minūtes noritēja mierīgā gaisotnē, bet 18.minūtē "Union" vārtsargs Rafals Gikievičs glāba savu komandu pēc Ibeseviča sitiena, kas apstājās poļa kājstarpē. Bumbu ķērājs īsi pēc tam bija gatavs turpināt maču. Nepilnas desmit minūtes vēlāk soda laukumā piespēli saņēma Kunja, kurš, neapstādinot bumbu, centās izdarīt filigrānu sitienu, taču "Union" vārtsargs noturēja neizšķirtu 0:0.

Divas minūtes līdz pirmā puslaika beigām viesiem bija iespēja izpildīt brīvsitienu no aptuveni 20 metru atzīmes, taču Roberta Andriča raidījums tīklā lidoja no vārtu konstrukcijas ārpuses.

Otrās 45 minūtes "Hertha" savu tempu nemazināja, kas 51.minūtē nesa augļus. Marvins Platenhards ar centrējumu no laukuma sāna nogādāja bumbu soda laukumā, kur to ar galvu garām Gikievičam raidīja Ibesevičs. Neaizritot divām minūtēm, īsi pēc centra izspēles aizsargiem aiz muguras ar bumbu pie kājas jau bija Lukebakio, panākdams 2:0.

"Hertha" vienība turpināja savu presingu un 61.minūtē Ibesevičs soda laukuma apriņķī vairākkārt izrēķinājās ar pretinieku aizsargiem, neilgi pēc tam bumbu nogādājot pie Kunjas, kurš ar spēcīgu sitienu pa zemi rezultāta pārsvaru palielināja līdz trim "goliem". Līdz pat 75.minūtei "Union" spēja izrādīt pretestību, biežāk nekā iepriekš pieturot bumbu un lūkojot izveidot vārtu gūšanas iespējas. "Union" centieni bija nesekmīgi, taču otrā laukuma pusē stūra sitiena izspēli prata izmantot "Hertha" aizsargs Bojata, kurš precīzi sita ar galvu (4:0).

81.minūtē mājinieki neizmantoja iespēju no standartsituācijas, bet "Union" tā arī nespēja atzīmēties uz tablo, piedzīvojot "sauso" zaudējumu.

Sestdien bundeslīgā paredzētas piecas spēles, centrālajā no tām spēkojoties Minhenes "Bayern" un Frankfurtes "Eintracht".

Kopvērtējuma vadībā ar 58 punktiem 26 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 54 punktiem seko Dortmundes "Borussia", tālāk ar 52 punktiem ir Menhengladbahas "Borussia", bet ceturto vietu ar 51 punktu ieņem "Leipzig". Piecinieku ar 50 punktiem 26 dueļos noslēdz Leverkūzenes "Bayer", kas tuvāko sekotāju apsteidz par 11 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!