Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Turcijas futbola klubs Stambulas "Bešiktaš" otrdien savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar Portugāles klubu "Porto", pirmo reizi nodrošinot sev vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs.

G apakšgrupas spēlē rezultātu cīņas 29.minūtē atklāja "Porto" aizsargs Felipe, taču neilgi pirms puslaika pārtraukuma "Bešiktaš" brazīliešu pussargs Andersons Taliska atjaunoja neizšķirtu.

Stambulas komandai pietika ar vienu punktu, lai pirmo reizi kopš 1992.gada, kad tika izveidota UEFA Čempionu līga, tiktu "play-off" izcīņā.

Pērn "Bešiktaš" bija uzvaras attālumā no tikšanas 16 labāko komandu skaitā, taču apakšgrupas pēdējā spēlē ar 0:6 cieta sagrāvi pret Kijevas "Dinamo", taču tagad vietu "play-off" nodrošināja kārtu pirms grupu kārtas noslēguma.

Neizšķirts izdevīgs bija arī "Porto" komandai, jo tā saglabā otro vietu grupā, līdz ar to uzvara pēdējā kārtā pret Francijas "Monaco", ļaus turpināt dalību sacensībās.

Tikmēr "Monaco" otrdien tiksies ar Vācijas klubu "Leipzig".

G apakšgrupas kopvērtējumā "Bešiktaš" ir 11 punkti, bet "Porto" septiņi, abām komandām aizvadot pa piecām spēlēm, kamēr "Leipzig" un "Monaco" kontā ir vien attiecīgi četri un divi punkti četros mačos.

Savukārt otrdien notikušā E apakšgrupas spēlē Maskavas "Spartak" savā laukumā nespēja nosargāt vadību un nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Slovēnijas čempioni "Maribor", samazinot izredzes tikt "play-off".

Pirmajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija viesi, kuri norībināja "Spartak" vārtu stabu, savukārt rezultātu 82.minūtē atklāja mājinieku futbolists Ze Luišs. "Spartak" bija tuvu uzvarai, tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē "Maribor" bosniešu spēlētājs Jasmins Mesanovičs no soda laukuma atjaunoja neizšķirtu.

Vēl šajā apakšgrupā otrdien tiksies angļu "Liverpool" un spāņu "Sevilla", kas attiecīgi ar astoņiem un septiņiem punktiem ir grupas vadībā. "Spartak" seko ar sešiem punktiem, bet "Maribor" futbolisti spējuši nopelnīt divus punktus.

Tikmēr F apakšgrupā šodien plkst.21.45 Anglijas čempionāta līdere Mančestras "City" uzņems Roterdamas "Feyenoord" no Nīderlandes, kamēr Itālijas čempionāta līdere "Napoli" savā laukumā tiksies ar Ukrainas klubu Doņeckas "Šahtar".

Šeit līdere ar 12 punktiem ir "City" komanda, kas jau garantējusi vietu izslēgšanas turnīrā. Ar deviņiem punktiem seko "Šahtar", kamēr "Napoli" ir vien trīs punkti, bet "Feyenoord" vienība līdz šim palikusi bešā.

Visbeidzot H apakšgrupā, kurā arī abi mači sāksies plkst.21.45 Anglijas klubs Totenhemas "Hotspur", kas jau garantējis vietu nākamajā posmā, viesosies pie Dortmundes "Borussia" no Vācijas, kamēr šosezon ne pārāk sekmīgi spēlējošā Spānijas čempione Madrides "Real" viesos centīsies uzvarēt Kipras klubu Nikosijas APOEL.

H apakšgrupā pēc četriem kārtiem desmit punkti ir "Hotspur" komandai, kurai ar septiņiem punktiem seko "Real", bet "Borussia" un APOEL guvušas pa diviem punktiem.

Trešdien notiks pārējās astoņas piektās kārtas spēles. Jau pēc četrām kārtām vietu nākamajā posmā garantējusi arī Vācijas čempione Minhenes "Bayern" un ambiciozā Francijas vienība Parīzes "Saint-Germain", kas turklāt abas spēlē vienā apakšgrupā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas ir salozētas astoņās grupās. Pēc divu apļu cīņām katras grupas divas labākās vienības iekļūs izslēgšanas sacensībās.

Iepriekšējās sezonas UEFA Čempionu līgas finālā otro gadu pēc kārtas uzvarēja Madrides "Real", kas izšķirošajā spēlē ar 4:1 sagrāva Turīnas "Juventus".

Spāņu klubi Čempionu līgā triumfējuši četrus gadus pēc kārtas, trīs reizes par labākajiem kļūstot Madrides "Real" vīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!