Foto: AP/Scanpix

Čīlietis Harolds Mejne-Nikolss, kuru savulaik uzskatīja par potenciālo kandidātu uz Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidenta krēslu, saņēmis septiņu gadu diskvalifikāciju no futbola, vēsta ārvalstu masu mediji.

Mejne-Nikolss ir pirmā amatpersona, kas saņēmusi sodu jaunākajā un skaļākajā FIFA korupcijas skandālā saistībā ar balsošanu par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa mājvietas izvēli.

Čīles pārstāvis bija viens no FIFA komisijas pārstāvjiem, kas vētīja 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīra kandidatūras. Publiski zināms, ka Mejne-Nikolss apmainījies ar e-pastiem ar Kataras sporta akadēmiju "Aspire Academy", lai tur bez maksas iekārtotu savu dēlu, brāļa dēlu un krustdēlu. Tad, kad Kataras puse nav apstiprinājusi bezmaksas apmācību un nometnes viņa radiniekiem, čīlietis paudis viedokli, ka "Katarā ir pārāk karsts, lai tur rīkotu Pasaules kausu".

Pats Mejne-Nikolss paudis sašutumu par FIFA izplatīto paziņojumu, jo ir iesniedzis apelāciju un spriedums nav stājies spēkā. Ja arī nākamās instances atstās spēkā FIFA Ētikas komitejas lēmumu, čīlietis ir nolēmis sūdzēties Starptautiskajā Arbitrāžas tiesā.

Februārī apsūdzībās par ētikas pārkāpumiem tika attaisnots augsta ranga FIFA darbinieks, beļģis Mihels d'Hūge, taču vēl izskatīšanas stadijā ir lietas par ētikas pārkāpumiem pret citiem FIFA pārstāvjiem - Francu Bekenbaueru, Anhelu Mariju Viljaru un Voravi Makudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!