Foto: F64

Ilggadējais Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Rubins pēc maza skandāla sociālajos tīklos trešdien "Facebook" publicējis ierakstu, kurā nosoda Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Karš ir īpaši nežēlīgs, ja tajā ir iesaistīti tavi tuvinieki," raksta Rubins. "Mana mamma ir latviete. Mans tēvs ir ukrainis. Tēva tuvinieki Padomju armijā karoja Otrajā pasaules karā un maijā es viņus vienmēr pieminu. Viņi ir mani tuvinieki."

"Tagad mani tuvinieki karo Ukrainas armijā un cīnās pret okupantu iebrukumu. Brālēns un māsīcas dēls. Es regulāri sazinos ar brālēnu. Es gribu, lai Putins izbeidz karu."

Otrdien plašākai publikai tapa zināms, ka piektdien, 4. martā gaidāma Andreja Rubina autobiogrāfijas "Es sēdēju tikai vienreiz" prezentācija. Grāmatas līdzautors ir kādreizējais sporta žurnālists un Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta biroja vadītājs Askolds Uldriķis.

Taču sociālajā vietnē "Twitter" otrdien izcēlās diskusija par Rubina publicēto saturu savā "Facebook" profilā. Arī portāls "Delfi" novēroja, ka bijušajā sportista profilā bija izcelta fotogrāfija, kurā viņš stāv pie Uzvaras pieminekļa, bet viņam pie apģērba piesprausta Georga lente. Savukārt vienu no futbolista bijušajām profila bildēm ieskāva 9. maijam par godu veidots virtuāls rāmītis.

Pēc futbolista publicētā paziņojuma minētās fotogrāfijas ir izdzēstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!