Foto: F64

Bijušais Latvijas futbola izlases spēlētājs Alans Siņeļņikovs ar tiesas palīdzību cenšas piedzīt parādu no bēdīgi slavenā kluba "Noah Jūrmala", kas šogad atsauca savu dalību no Latvijas virslīgas un kas tiek turēts aizdomās par spēļu rezultātu sarunāšanu.

Siņeļņikovs septembrī vērsās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Spēlētāju statusa un pāreju komitejā, kas atzina futbolista prasību par pamatotu un uzlika par pienākumu "Noah Jūrmala" samaksāt algas parādu 14 dienu laikā. Tā kā "Noah Jūrmala" 14 dienu laikā nav samaksājis futbolistam pienākošos atalgojumu, tad futbolists vērsies tiesā ar civilprasību.

Futbolists prasību iesniedzis Daugavpils tiesā, kas 11. novembrī lēmusi ierosināt civillietu. Siņeļņikovs no "Noah Jūrmala" vēlas piedzīt 5123,25 eiro – algas parādu par 2021. gada maiju, jūniju un jūliju, kas ir kopā 4950 eiro, kā arī kavējuma procentus 173,25 eiro. Tiesa apmierinājusi futbolista prasību un uz lietas izskatīšanas laiku arī lēmusi par prasības nodrošināšanu piedzenamās summas apmērā. Tādējādi tiesa apķīlājusi "Noah Jūrmala" konta maksājumus, kas pienākas no trešajām personām.

"Godīgi sakot, pat nezināju, ka Alans Siņeļņikovs caur tiesu prasa algu. 2020. gadā visas saistības izpildījām, tad par 2021. gadu varbūt varētu būt pusotrs mēnesis kavējums, bet no galvas nezinu. Jūs labi zināt, ka LFF ir likvidējuši "Noah Jūrmala" ar visādām metodēm, klubs šobrīd nav darboties spējīgs, uz laiku apturēta mūsu dalība LFF. Tad kāda jēga klubam ņemt kredītu, apmaksāt parādus un censties izdzīvot? Atzīstu, ka klubam ir parāds," saka "Noah Jūrmala" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis. "Mums ar Alanu ir labas attiecības, bet nevajag visas kluba negācijas tieši asociēt ar Jakubovski. LFF neļāva klubam funkcionēt, kas noveda pie dalības atsaukšanas. Ja LFF tā rūpētos par futbolistiem, tad pirms trīs mēnešiem jau būtu samaksājusi Sporta arbitrāžas tiesas (CAS) piespriesto summu un mēs būtu norēķinājušies ar futbolistiem. Tad arī Alans un pārējie futbolisti saņemtu parādus. Skatīsimies, vai LFF izpildīs savas saistības pret "Noah Jūrmala" jau pēc kluba likvidācijas."

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka "Noah Jūrmala" šobrīd parādā ir ne tikai futbolistiem, bet dažādiem pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, arī Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai (TOS), kas pēc šaušalīgas traumas gūšanas izglāba "Noah Jūrmala" uzbrucēja Mirakli Nvaorisa kāju no amputēšanas. Kluba kopējie parādi varētu būt ap 20 000 eiro, lēš Jakubovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!