Foto: Vida Press

Bijušais Šveices izlases futbolists, tagad uzņēmējs Ramons Vega gatavojas izvirzīt savu kandidatūru FIFA prezidenta amatam, ziņo ārzemju mediji.

Lai to izdarītu, 47 gadus vecajam Vegam nepieciešams vismaz piecu nacionālo futbola federāciju atbalsts, un pieteikums jāiesniedz līdz 5. februārim. FIFA prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada jūnijā.

"Tā kā esmu saņēmis lielu atbalstu un pozitīvu reakciju no dažādām pusēm, šo plānu uztveru nopietni un skatos, vai futbola pasaulē ir nepieciešamība nākamā gada jūnijā demokrātiskā vēlēšanu kampaņā ievēlēt jaunu prezidentu," Vega izteicies intervijā izdevumam "Suddeutsche Zeitung".

Vega arī iepriekš bija izteicies par iesaistīšanos FIFA prezidenta vēlēšanās, taču viņa kandidatūra līdz šim netika pieteikta.

Savas karjeras laikā Ramons Vega spēlējis vairāku valstu klubos kā Šveices "Grasshopper", Francijas "Créteil", Itālijas "Cagliari", Glāzgovas "Celtic", Anglijas premjerlīgas klubā "Tottenham Hotspur" un "Watford". Šveices izlasē viņš aizvadījis 23 spēles, kurās guvis vienus vārtus. Šobrīd viņš ir uzņēmējs, Londonā bāzētās kompānijas "Vega Swiss Asset Management" dibinātājs un vadītājs.

Pašreizējais FIFA prezidents Džanni Infantīno šo amatu ieņēma 2016. gadā pēc Zepa Blatera atkāpšanās saistībā ar korupcijas skandālu. Arī Infantīno gatavojas atkārtoti kandidēt uz šo posteni. Viņš jau esot saņēmis atbalstu no Okeānijas Futbola savienības un Dienvidamerikas Futbola savienības, vēsta portāls "insidethegames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!