Foto: Itar-Tass/Scanpix

Bijušais Norvēģijas futbola izlases spēlētājs Ēriks Hagens atzinies, ka, pārstāvot Krievijas komandu Sanktpēterburgas "Zeņit", pirms UEFA Kausa izcīņas spēles devis kukuli tiesnesim, vēsta Krievijas mediji.

Kā stāstīja Hagens, tad pirms vienas no Eirokausu mačiem viņš un komandas biedri "sametušies" katrs pa 3000 ASV dolāru, lai uzpirktu tiesnesi. "Jā, es tiesnesim atdevu 3000 dolāru no savas prēmijas," intervijā izdevumam "Verdens Gang" sacīja futbolists. "Tad komandas biedrs pie manis pienāca un teica, ka tas nekad neatkārtosies."

Viens no "Zeņit" futbolistiem esot pazinis tiesnesi. Lai arī Hagens sākotnēji esot protestējis pret nelegālajām darbībām, tomēr viņš pakļāvies spiedienam un iedevis naudu.

Hagens gan neprecizēja pirms kuras spēles tas noticis. Viņš "Zeņit" komandu pārstāvēja no 2005.līdz 2008.gadam, bet pameta klubu četrus mēnešus pirms tā triumfēja UEFA Kausa izcīņas turnīrā 2008.gadā.

"Zeņit" komandas pārstāvis Jevgeņijs Gusevs pauda savu izbrīnu par Hagena izteikumiem: "Mēs vienmēr esam sekojuši godīgas spēles principiem un mēs laukumā vienmēr pierādām savu vērtību."

Pagaidām vēl nav zināms, kā UEFA uz šiem izteikumiem reaģēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!