Foto: PantherMedia/Scanpix

Vairāki bijušie Latvijas virslīgas futbola kluba Daugavpils "Daugava" futbolisti apstiprinājuši komandas saistību ar rezultātu manipulēšanu, taču atklāti par "totalizatoru sērgu" vienībā nevēlas runāt, baidoties no iespējamās atriebības, pirmdien ziņo laikraksts "Latvijas Avīze".

Pagājušās nedēļas nogalē bijušais "Daugava" futbolists Stenlijs Ibe intervijā "sportacentrs.com" atklāti runāja par Daugavpils komandas saistību ar spēļu ietekmēšanu. Par galveno spēļu rezultātu ietekmētāju Ibe minēja "Daugavas" priekšgājējas Daugavpils "Dinaburg" bijušo prezidentu Oļegu Gavrilovu.

Vairāki nu jau bijušie "Daugavas" futbolisti "Latvijas Avīzei" apstiprinājuši Ibes teikto, taču vēlējušies palikt anonīmi. Atklāti nostāties opozīcijā Gavrilovam nevēlas, baidoties no iespējamās atriebības, uzsver LA. Viņu dēvē par neprognozējamu, tiek pieļauta saistība ar kriminālajām aprindām. "Gavrilovs regulāri ir kluba treniņos, bet to vadīšanā gan neiejaucas. Treneris bieži vien tiek iesaukts mašīnā, sastāvs noteikti tiek saskaņots ar Gavrilovu. Jā, ir trīs četri spēlētāji, kas spēlē uz konkrētu rezultātu, pārējie skraida kā muļķīši. Neesmu pārliecināts, bet domāju, ka leģionāru viņu vidū nav, tie ir vietējie," teicis kāds spēlētājs.

Laikraksts norāda, ka spēlētāji pārdodas par nelielu naudu – pārsimt latiem, bet pasūtītāja peļņa ir simtiem un dažkārt pat tūkstošiem reižu lielāka.

Tikai pēc Ibes atklātās intervijas agresīvāku rīcību uzsākusi Latvijas Futbola federācija, ka aicinājusi informēt par aizdomīgām spēlēm. "LFF jau vairākkārt ir brīdinājusi Daugavpils "Daugava" klubu attiecībā uz aizdomām par spēļu rezultātu sarunāšanu un pieprasīs no kluba oficiālo pārstāvju puses rakstisku paskaidrojumu par intervijā minēto informāciju," teikts LFF paziņojumā. "LFF aicina jebkuru personu, kurai ir pieejama papildus informācija un pierādījumi attiecībā uz intervijā izskanējušiem faktiem, kas var sniegt palīdzību minēto apstākļu noskaidrošanai, vērsties pie LFF."

Atgādinām, ka 2009.gadā Gavrilovu un toreizējo "Dinaburg" galveno treneru Tamazu Pertiju par iespējamo saistību ar spēļu sarunāšanu diskvalificēja uz mūžu. Tomēr vēlāk Pertija tika attaisnots, bet Gavrilovam diskvalifikācija joprojām ir spēkā. Tas gan netraucā Gavrilovam visu laiku atrasties komandas tuvumā, nereti viņš redzēts komandas ģērbtuvē, apmeklē treniņus. Latvijas virslīgas čempionāta spēlēs bieži Gavrilovs manāms īpašo viesu ložā, ar viņu nekautrējas sveicināties arī LFF vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!