Foto: EPA/LETA
Starptautiskās Futbola federācijas asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters kārtējo reizi apkaunojis FIFA tēlu, ceturtdien izteicās FIFA prezidenta amata kandidāts Huhameds bin Hamams.

Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidents bin Hamams kritizēja Blatera lēmumu piešķirt 20 miljonus eiro (14 miljonus latu) korupcijas apkarošanas dienestam, kas sadarbosies ar starptautisko policijas aģentūru Interpolu.

"Tas ir kārtējais piemērs, ka FIFA tēls ir jāuzlabo," savā blogā rakstīja bin Hamams. "Lieliska sporta veida un tās institūcijas vārds tiek vārtīts dubļos atkal un atkal. Tiesa, es ar prieku vēlreiz uzsvēršu, ka FIFA kā lēmumu pieņemšanas struktūra un organizācija nav korumpēta."

AFC prezidenta komentāri nākuši klajā pēc Lielbritānijas parlamentārās komisijas sēdes, kurā tika izskatīta lieta par FIFA izpildkomitejas sešu dalībnieku apsūdzībām kukuļņemšanā pirms 2018. un 2022.gada Pasaules kausa izcīņas balsojuma.

"Ir neiespējami noliegt, ka FIFA reputācija ir aptraipīta un ir laiks pārmaiņām," savu domu turpināja bin Hamams. "Šobrīd prezidentam ir pārāk liela vadītāja loma, kam kā pierādījums kalpo ziedotie 20 miljoni eiro Interpolam. Iedomājaties, FIFA finansē Interpola darbības."

"Šis lēmums tika pieņemts bez apspriešanās ar izpildkomiteju. Tas ir kārtējais piemērs šim režīmam," savu neapmierinātību pauda prezidenta amata kandidāts.

Kā zināms, balsojums par Blatera un bin Hamama kandidatūrām norisināsies 1.jūnijā Cīrihē.

Kā ziņots, AFC prezidents jau 1998.gadā kandidēja pret Blateru, taču šajā divcīņā bin Hamanam nācās piekāpties.

Tiesa, noprotams, ka bin Hamams nevar lepoties ar lielu atbalstu, jo gadu laikā FIFA organizācijas locekļi viņa darba stilu ir nodēvējuši par pārlieku autoritatīvu.

Kā ziņots, Blaters atzīts par sporta pasaules ietekmīgāko cilvēku populārā Lielbritānijas laikraksta "The Times" versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!