Foto: Reuters/Scanpix
Āzijas Futbola konfederācijas prezidents Muhameds bin Hamams piektdien paziņojis, ka pretendēs uz FIFA prezidenta posteni, sagādājot Sepam Blateram pirmo konkurenci vairāk kā 10 gadu laikā, ziņo ārzemju aģentūras.

"Rūpīgi visu izstudējis, pēc konsultācijām un pārdomām, bruņojies ar savu mīlestību un kaislību pret futbolu, uzskatot, ka galvenais ir godīga konkurence, nolēmu pieteikt savu kandidatūru [prezidenta postenim]," paziņoja bin Hamams.

Pieteikumu termiņš kandidēšanai uz FIFA prezidenta amatu beidzas 1.aprīlī, vēsta AP.

"Manas izredzes, es teiktu, ir 50/50," saka 61 gadu vecais bin Hamams. "Seps Blaters ir ļoti pieredzējusi persona un devis nozīmīgu ieguldījumu futbola attīstībā visā pasaulē, kad bija ģenerālsekretārs un vēlāk kā [FIFA] prezidents. Pasaule viņu ļoti labi pazīst. Taču es uzskatu, ka visam ir savs limits un ir pienācis laiks jaunām sejām. Tas ir mans uzskats un es ceru, ka vēlētāji tam piekritīs."

Bin Hamams uzskata, ka FIFA prezidentam ir jāvada valde 41 cilvēka sastāvā pašreizējo 24 locekļu vietā, lai līdzsvarotu Eiropas un Dienvidamerikas, tradicionāli spēcīgāko futbola kontinentu, ietekmi.

Pēc viņa plāna, Eiropas vadošo organizāciju UEFA valdē pārstāvētu 12 locekļi esošo astoņu vietā, Dievidameriku – četri līdzšinējo triju vietā. Āfrikas un Āzijas Futbola konferederācijas pārstāvniecība tiktu divkāršota līdz astoņiem cilvēkiem katra, arī CONCACAF grupai būtu divreiz vairāk pārstāvju, seši, bet Okeānijai – divi līdzšinējā viena vietā.

Esošais FIFA prezidents Seps Blaters, kurš šai amatā pavadījis jau 13 gadus, kandidēs arī uz nākamo termiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!