Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Anglijas futbola klubs "Blackpool" pēc iekļūšanas premjerlīgā "peldējies naudā" un bijusi vienošanās, ka futbola klubs aizdos Oistonu ģimenei piederošajai kompānijai "Segesta Limited" 13 miljonus sterliņu mārciņu stadiona pārbūvei, bet 6,6 miljoni no šīs summas bija jāizmanto, lai atmaksātu Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam ieguldītās investīcijas klubā. To Mančestras Augstākajā tiesā atzinis Karls Oistons, viens no Oistonu dinastijas pārstāvjiem, informē AS "Belokon Holdings".

Tiesas sēdē, kurā tiek skatīta Belokoņa prasība pret "Blackpool" kluba līdzīpašniekiem Oistonu ģimeni, izraisīju plašu rezonansi Anglijas vadošajos medijos un futbola sabiedrībā.

Karls Oistons sniedza liecību Mančesteras Augstākajā tiesā, kas izskata Belokoņam piederoša uzņēmuma prasību pret "Blackpool" futbola kluba līdzīpašniekiem un tiem piederošo kompāniju "Segesta Limited" par 2008. gadā noslēgtajā investīciju līgumā atrunāto saistību neizpildi. Paredzams, ka tiesas sēde noslēgsies ceturtdien, bet tiesas spriedums būs zināms nākamā gada pavasarī.

Iesaistoties "Blackpool" futbola klubā, Valērijs Belokoņs kopumā investēja vairāk nekā 10 miljonus sterliņu mārciņu. "Blackpool" kluba veiksmes stāsts kļuva par hrestomātisku piemēru Anglijas futbolā, kā mērķtiecīgi investējot salīdzinoši nelielus līdzekļus, stagnējošs trešās līgas klubs dažu gadu laikā izcīnīja tiesības spēlēt premjerlīgā, norāda "Belokon Holdings". Pēc iekļūšanas premjerlīgā, Oistoni ir pārskaitījuši desmitiem miljonu mārciņu no "Blackpool" līdzekļiem uz citām Oistoniem piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus, kā arī izmaksājot 11 miljonus mārciņu Ovenam Oistonam direktora algā.

Nesaskaņas starp Belokoņu un Oistoniem ir jau vairākus gadus, tomēr Latvijas uzņēmējs nedomā atstāt klubu. Savukārt "Blackpool" līdzjutēji vairākas reizes pauduši nepatiku ar Oistonu dinastijas rīcību, tomēr ilglaicīgie kluba īpašnieki arī neplāno paiet nost no kluba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!