Foto: AFP/Scanpix
Neskatoties uz izkrišanu no Anglijas futbola premjerlīgas, Latvijas biznesmenim Valērijam Belokoņam piederošā "Blackpool" komanda nākamajā sezonā varētu iegūt iespēju spēlēt UEFA Eiropas līgas turnīrā, vēsta "Daily Mail".

Šāds notikumu pavērsiens varētu notikt, jo "Blackpool" ieņēma augstāko vietu godīgas spēles jeb "fair play" rangā no komandām, kas jau nav kvalificējusies Eirokausiem.

Kā ziņots, pirmās trīs vietas Eiropas rangā šosezon izcīnīja Norvēģija, Anglija un Zviedrija, iegūstot pa vienai papildvietai nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Pirms pēdējās premjerlīgas spēļu kārtas "fair play" ranga līderpozīcijā atradās "Fulham" komanda, tomēr ungārs Zoltans Gera nopelnīja noraidījumu, kas, visticamāk, dos vietu Eirokausos "Blackpool" vienībai.

Zīmīgi, ka šāda notikumu pavērsiena gadījumā nākamajā sezonā UEFA Eiropas līgā spēlēs divas Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - komandas, jo Birmingemas "City", kas arī izkrita no premjerlīgas, šo vietu ieguva triumfējot Anglijas Līgas kausa izcīņā.

Kā ziņots, pēdējā kārtā "Blackpool" komanda svētdien ar rezultātu 2:4 (1:1) izbraukumā zaudēja valsts čempionvienībai Mančestras "United". Šajā mačā "Blackpool" komandai vietu premjerlīgā būtu ļāvis saglabāt pat zaudējums, ja labvēlīgi noslēgtos citi mači. Tomēr šoreiz citu spēļu rezultāti bija nelabvēlīgi.

Pēc 38 kārtām kā pēdējā vietu premjerlīgā ar 40 punktiem saglabāja Vulverhemptonas "Wanderers" komanda, kura palika 17.vietā. Pa 39 punktiem izcīnīja Birmingemas "City" un "Blackpool" komandas, bet augstāku vietu, pateicoties nedaudz labākai gūto un zaudēto vārtu attiecīgai ieņēma "City".

Kā ziņots, "Blackpool" komanda ir vienība ar vismazāko budžetu, kas bija iekļuvusi 1992.gadā dibinātajā premjerlīgā. Vienības pagājušās sezonas budžets bija 9,6 miljoni mārciņu (7,8 miljoni latu), kas pat bija otrs mazākais visā Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā, tomēr tai izdevās iekļūt spēcīgāko komandu sabiedrībā.

Komanda Anglijas augstākajā līgā pēdējo reizi pirms šīs sezonas spēlēja 1971.gadā, bet tās lielākais sasniegums ir uzvara 1953.gada Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņā.

"Blackpool" dibināts 1887.gadā kā "Victoria Football Club". Kad Belokoņs komandu iegādājās, tā spēlēja Anglijas trešajā spēcīgākajā futbola līgā, bet 2007.gadā komanda pakāpās uz "Championship" līgu. Toreiz vienību pārstāvēja arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, nākamajā sezonā pirmo reizi pēc 15 gadu pārtraukuma premjerlīgā atgriezīsies Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā "Queens Park Rangers" (QPR) komanda, kas šosezon uzvarēja "Championship" turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!