Foto: EPA/LETA
Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters mainījis savu iepriekš pausto nostāju un apstiprinājis, ka 2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs Katarā tomēr tiks rīkots vasarā.

Kā zināms, Katarā vasaras mēnešos gaisa temperatūra mēdz sasniegt pat +50 grādus pēc Celsija, kas var būt bīstami gan futbolistiem, gan skatītājiem, tomēr valsts sola uzbūvēt stadionu ar klimata kontroli. Šāda tehnoloģija līdz šim gan nav nedz pārbaudīta, nedz izmēģināta.

Janvārī Blaters pauda atbalstu idejai par turnīra rīkošanu ziemā, atsaucoties uz rūpēm par spēlētāju un līdzjutēju veselību un solot galīgo lēmumu pieņemt FIFA izpildkomitejas sēdē martā.

FIFA prezidenta izteikumi radīja ievērojamu kritikas vilni gan no Eiropas valstu nacionālos čempionātus uzraugošajām organizācijām, gan no Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) prezidenta Muhameda bin Hamama, kura vadītā organizācija atbild par turnīra rīkošanu.

Kritikas iespaidā janvāra beigās FIFA pieņēma lēmumu, ka kalendārā netiks izdarītas nekādas izmaiņas un Pasaules kausa izcīņas turnīrs notiks vasarā, bet pirmdien to apstiprinājis arī Blaters, britu raidsabiedrībai BBC atklājot, ka "viss tiek pakārtots turnīra rīkošanai vasarā".

"Es neesmu ne vienas, ne otras idejas aizstāvis. Es tikai izteicos, ka apzīmējums "ziema" sevī iekļauj ne tikai janvāri un februāri. Uzskatu, ka uz doto brīdi varam šo jautājumu nolikt malā," izteicās Blaters, kurš piebilda, ka visas 64 turnīra spēles tiks aizvadītas Katarā, tādējādi noliedzot informāciju, ka mačus varētu uzņemt arī kāda no Kataras kaimiņvalstīm.

Jau vēstīts, ka iepriekš ideju par 2022.gada Pasaules kausa finālturnīra rīkošanu ziemā atbalstīja arī FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Valkē un Vācijas futbola leģenda Francs Bekenbauers.

Uz 2022.gada Pasaules kausa rīkošanu pretendēja arī ASV, Austrālija, Japāna un Dienvidkoreja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!