Foto: Reuters/Scanpix

Pašlaik diskvalificētais Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters noliedzis savu vainu plašajā organizācijas korupcijas skandālā, uzsverot savu nevainību.

Blateram ceturtdien bija noklausīšanās FIA ētikas komitejā, kas ilga vairāk nekā astoņas stundas. Tajā šveicietis uzsvēra savu nevainību, kā arī aicināja lai viņa 90 dienu diskvalifikācija no jebkādām futbola aktivitātēm tiktu atcelta.

FIFA prezidenta advokāti jau pauduši cerību, ka Blateram ir visas iespējas tikt attaisnotam.

Šobrīd FIFA mītnē Cīrihē noris noklausīšanās, kurā Blateram un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidentam Mišelam Platinī varētu tikt piespriestas mūža diskvalifikācijas no futbola.

Kā zināms, oktobrī ētikas komiteja Platinī un Blateram piesprieda pagaidu 90 dienu diskvalifikāciju no pasaules futbola, jo šveicietis 2011. gadā pārskaitījis Platinī aptuveni 1,8 miljonus eiro par paveikto laikā no 1999. līdz 2002. gadam.

Ja Platinī atteicies uz noklausīšanos ierasties, sakot, ka FIFA ētikas komitejas pārstāvji lēmumu "paziņoja jau pagājušās nedēļas preses izdevumos", Blaters ir noskaņots kaujinieciski pierādīt savu nevainību. Tiesas gala lēmumu paredzēts publicēt pirmdien vai otrdien.

Pagājušajā mēnesī tika apstiprināti pieci kandidāti FIFA prezidenta amatam, un to vidū nebija Platinī, kura statuss tiks izskatīts vien pēc diskvalifikācijas beigām.

Nākamā gada 26. februārī gaidāmajām vēlēšanām apstiprināti Jordānijas princis Ali bin al Huseins, Āzijas Futbola konfederācijas (AFC) vadītājs Salmans bin Ebrahims al Halifs, bijušais FIFA ģenerālsekretāra vietnieks francūzis Žeroms Šampaņs, UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, kā arī FIFA pretrasisma un pretdiskriminācijas organizāciju biedrs Tokijo Sehvali no Dienvidāfrikas Republikas.

Maija beigās notikušajās vēlēšanās FIFA viceprezidents Ali bin al Huseins bija vienīgais Blatera konkurents, bet piekāpās 79 gadus vecajam šveicietim. Kā zināms, organizāciju skarot iespaidīgam korupcijas skandālam, pāris dienu vēlāk Blaters tomēr atkāpās no amata, tāpēc 26. februārī gaidāmas jaunas vēlēšanas, kurās gan šveicietis vairs nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!